Kazna za RTS

Dieses Thema im Forum "Sport" wurde erstellt von Borko23, 1. April 2010.

 1. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  UEFA: Biće priče sa RTS-om

  [​IMG] Zvaničnici Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) razgovaraće sa predstavnicima Radio-televizije Srbije (RTS) o odluci da ne emituje direktan prenos utakmice četvrtfinala Lige šampiona, umesto kojeg je u utorak emitovan prenos sednice Skupštine Srbije.U saopštenju, UEFA navodi da su pitanja kazni i kompenzacija poverljiva informacija.
  U UEFA nisu želeli da komentarišu informaciju da bi RTS mogao da plati odštetu od milion evra, o čemu se spekulisalo u srpskim medijima.
  Navodi se da su ugovori sa emiterima predmet nacionalnog zakonodavstva svake zemlje, kao i da programska šema ponekad može biti promenjena.
  Sednica Skupštine Srbije, na kojoj se odlučivalo o usvajanju deklaracije o osudi zločina u Srebrenici, poklopila se u utorak sa terminom igranja četvrtfinalne utakmice Lige šampiona.
  Na oba kanala RTS-a je, u vreme kada je trabalo da bude emitovana utakmica između Bajerna i Mačester junajteda, išlo obaveštenje da će na molbu predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić-Dejanović biti nastavljen prenos skupštinskog zasedanja, a da će snimak utakmice biti emitovan naknadno.
  Generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić izjavio je za Danas da su nadležni u vlasti obećali da će platiti eventualnu štetu Javnom servisu zbog toga što zbog prenosa sednice iz Skupštine Srbije nije emitovao predviđeni prenos fudbalske utakmice u Ligi šampiona.

  Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da parlament nema novca za nadoknadu RTS-u zato što je ta medijska kuća prenosila sednicu parlamenta.
   
  #1

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.