planetoftech

drembox 500 clone

Dieses Thema im Forum "Polnisch" wurde erstellt von hans25, 13. März 2010.

  1. hans25
    Offline

    hans25 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    20. April 2008
    Beiträge:
    95
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    8
    Witam serdecznie

    prosze o porade, a wiec od 3 tygodni jestem posiadaczem dremboxa 500 i mam problem, jak ide spac to wylacze dremboxa i telewizor pilotem, potem wylacze dremboxa z tylu komplet aus i telewizor tez, i gdy rano wstane i wszystko wlacze to freie programy chodza np rtl, pro7 itd, ale cyfra nie chdzi, musze wlaczyc komputer i internet trenen a potem verbunden szuka nowe ip adrese i wtedy jak uruchomie ddc progranm to pokazuje komputer rute i drembox zilone linie a wiec wszystko w porzadku i wtedy wszystko swieci, a za nim tego nie zrobie to jest czerwona linia do dremboxa jak by nie mial polaczenia i cyfra nie swieci, w dremboxie zrobilem zielone heksien przy DHCP weg ale nic nie pomaga, denerwuje mnie to ze za kazdy razem musze wlaczac komputer i fumelowac, jest na to jakis sposub, zeby tego nie robic? Za porade i pouczenie bede bardzo wdzieczny
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. banan61
    Offline

    banan61 Ist oft hier

    Registriert:
    8. Mai 2009
    Beiträge:
    110
    Zustimmungen:
    9
    Punkte für Erfolge:
    18
    Ort:
    NRW
    AW: drembox 500 clone

    W DM trzeba DHCP wylaczyc i wpisac IP, maske,bramke. To samo musisz zrobic w router tzn.wylaczyc DHCP i musi latac.
     
    #2
  4. hans25
    Offline

    hans25 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    20. April 2008
    Beiträge:
    95
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: drembox 500 clone

    dzieki bannan61 ale nie za bardzo rozumiem co masz na mysli, w drrmboxie zielony chexsien przy DHCP zrobilem weg ip adrese od dremboxa mozna widziec i moje tez, ale robi sie to samo co napisalem wyzej, moglbys troche wiecej i jasniej to opisac, bo nie jestem w tym obeznany mam go dopieru 3 tygodnie
    co to jest maska i bramka?
     
    Zuletzt bearbeitet: 13. März 2010
    #3
  5. hans25
    Offline

    hans25 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    20. April 2008
    Beiträge:
    95
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: drembox 500 clone

    hans25 dzieki bannan61 ale nie za bardzo rozumiem co masz na mysli, w drrmboxie zielony chexsien przy DHCP zrobilem weg ip adrese od dremboxa mozna widziec i moje tez, ale robi sie to samo co napisalem wyzej, moglbys troche wiecej i jasniej to opisac, bo nie jestem w tym obeznany mam go dopieru 3 tygodnie


    w rucie stoi drembox TCP port 80 i TCP port 21 jest to dobrze? I jeszcze to znalazlem
    Sie können den Namen beibehalten oder einen eigenen Namen vergeben (z.B. PC-Arbeitszimmer).
    Name
    drembox
    Benutzer

    IP-Adresse
    192.168......


    MAC-Adresse
    00.........


    Diesem Netzwerkgerät immer die gleiche IP-Adresse zuweisen. ma byc tu heksien?
     
    Zuletzt bearbeitet: 13. März 2010
    #4
  6. hans25
    Offline

    hans25 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    20. April 2008
    Beiträge:
    95
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: drembox 500 clone

    prosze o porade
     
    #5
  7. czutok
    Offline

    czutok VIP

    Registriert:
    17. März 2009
    Beiträge:
    24.768
    Zustimmungen:
    9.581
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    Unter ne Brücke
    AW: drembox 500 clone

    wszystkie niepotrzebne ci porty zablokuj , bo mozesz sie zdziwic jak ktos se przejmie kontrole nad twoim sprzetem.

    w dreamie wylach dhcp , ten haczyk , wpisz se manualnie ip adres , potem wystartuj dreama na nowo to zostanie wszystko zapamietane

    tylko nie z pradu wylaczyc , ale pilotem , na menü, 1 raz w lewo , enigma neustarten , albo jak masz po PL to gui restart albo cos w tym stylu
    do tego ustaw se cccam ten ktory uzywasz , i po wystartowaniu dreama zawsze bedzie mie ten sam ip adres i zawsze bedzie automatycznie startowal na tym kanale na ktorym go wylaczysz
     
    #6
    hans25 gefällt das.
  8. hans25
    Offline

    hans25 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    20. April 2008
    Beiträge:
    95
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: drembox 500 clone

    to znaczy ze te porty moge po kasowac nie potrzebuje tego? a tutaj musi byc haczyk Diesem Netzwerkgerät immer die gleiche IP-Adresse zuweisen?.
     
    #7
  9. Paulek
    Offline

    Paulek Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    22. Dezember 2009
    Beiträge:
    36
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: drembox 500 clone

    Witam,hans25 w Dremie musisz DHCP dac na nie i ustawic IP np. dasz 192.168.2.2 nastepnie Netzmaske dajesz 255.255.255.0 Gateway dajesz na tak i ustawiasz ip twojego rutera np.192.168.2.2 klikasz na zapisz albo OK najlepiej zröb reboot drema i to wszysko.Jak piszesz pytania to musisz tez podac jakie image jest w dremie czasem sa drobne ruznice w sposobie bootowania jak niewiesz jak to wylacz wtyczke z pradu.Porty w ruterze niemusisz otwierac.Pozdrawiam
     
    #8
    hans25 gefällt das.
  10. hans25
    Offline

    hans25 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    20. April 2008
    Beiträge:
    95
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: drembox 500 clone

    image jest Mg Camd 1.35 na moim dremboxie. Ale mam drugi problem mialem dwa inne dremboxy w moim porcie i je skasowalem i teraz u tych dwoch nie swieci cyfra, te inne dwa byly tez u mnie fleszowane. Moge port od dremboxa w rucie skasowac?
     
    #9
  11. czutok
    Offline

    czutok VIP

    Registriert:
    17. März 2009
    Beiträge:
    24.768
    Zustimmungen:
    9.581
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    Unter ne Brücke
    AW: drembox 500 clone

    jezeli skasujesz port przes ktory leci cs to nie bedzie na zadnym dzialac poza tym gdzie jest karta

    wszytkie porty typu 21 , 23 , 80 , 16001 itp co masz do dreamow powinny byc zamkniete , tylko ten port ktorego uzywasz do cs (standart jest 12000) powinien byc wpisany i na ip tego dreama gdzie jest karta
     
    #10
    hans25 gefällt das.
  12. hans25
    Offline

    hans25 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    20. April 2008
    Beiträge:
    95
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: drembox 500 clone

    Witam!

    to znowu ja z moim problemem, zrobilem tak jak w czoraj mi doradziliscie, ale nic nie pomoglo, a wiec idac spac wylaczylem dremboxa i telewizor pilotem potem komplet wylaczylem dremba z tylu przyciskiem i telewizor tez,Przd wylaczenim ogladalem na cyfze i jak dzisiaj rano wstalem i wlaczylem obydwa to bylo ciemno, rtl i te inne chodzily, moze dlatego to sie tak robi ze drembox botuje? i potem nie ma polaczenia z ruta.software na dremboxie image jest Mg Camd 1.35,jak ja jestem w domu no to troche fumeluje, dremboxa jeszcze raz neue starten potem mg camd neue starten i swieci ale moja zona nie ma o tym pojecia i nie chce zeby cos popsula, moze ktos ma nowa ide co to moze byc.
     
    Zuletzt bearbeitet: 14. März 2010
    #11
  13. Paulek
    Offline

    Paulek Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    22. Dezember 2009
    Beiträge:
    36
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: drembox 500 clone

    Witam teraz jest nowy problem jest DM 500 i DM 500Hd niby nic ale jeden to Enigma a drugi to Newnigma2 i pozatem (image jest Mg Camd 1.35) to niejest Image tylko camd sciagnij z netu potrzebne config.do cyfry+.Niewiem dlaczego wylaczasz drema z tylu wystarczy pilotemi telewizor i jest OK.Pozdrawiam
     
    #12
    hans25 gefällt das.
  14. Rey
    Offline

    Rey Hacker

    Registriert:
    20. November 2008
    Beiträge:
    362
    Zustimmungen:
    12
    Punkte für Erfolge:
    18
    AW: drembox 500 clone

    Jak bym wszystkie porty pozamykal, to bym przez dyn niewszedl na moje Serwery.
     
    #13
    hans25 gefällt das.
  15. hans25
    Offline

    hans25 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    20. April 2008
    Beiträge:
    95
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: drembox 500 clone

    hallo!

    znalazlem na dream up cos takiego Dreambox_key_ANTR@G_Up3_19.03.rar
    TV Globo =01 Private Spice (13.0E), to znaczy ze po w graniu key bedzie swiecic? jezeli tak to jakim programem mam to w grac do dreamboxa i jak to sie robi? ZA kazda rade bede wdzieczny.

     
    #14
  16. banan61
    Offline

    banan61 Ist oft hier

    Registriert:
    8. Mai 2009
    Beiträge:
    110
    Zustimmungen:
    9
    Punkte für Erfolge:
    18
    Ort:
    NRW
    AW: drembox 500 clone

    Czy bedzie swiecic? wrzucisz to zobaczysz.
    Programem np. TotalCommander polaczysz sie z Dreambox-em i jak rozpakujesz ten plik zawartosci wrzucisz do var/keys i var/scce.
    No i odpowiedni emulator wybrac do ktorego sa te keys.
     
    #15

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.