Disney XD i u Srbiji

Dieses Thema im Forum "Ostalo" wurde erstellt von goran333, 20. Juni 2009.

 1. goran333
  Offline

  goran333 Hacker

  Registriert:
  23. Februar 2009
  Beiträge:
  412
  Zustimmungen:
  464
  Punkte für Erfolge:
  63
  Disney lansira Disney XD za Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i BiH

  Svjetska medijska grupacija Walt Disney najavljuje da će na jesen ove godine pokrenuti novi dječji tv kanal u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Kosovu i Bosni i Hercegovini, a riječ je o tv kanalu Disney XD čiji je glavni fokus na dječacima uzrasta od 6 do 14 godina, a brojnim kvalitetnim programima zasigurno će osvojiti i djevojčice.Kanal će, očekivano, zamijeniti dosadašnji dječji kanal Jetix u svim kabelskim i drugim digitalnim platformama, a emitirat će u lokaliziranom obliku (na srpskom jeziku). Informacije o dolasku Disney XD u Srbiju donosi zastupnik ovog dječjeg kanala, MARCON AG, a prenose neki tiskani i elektronički mediji u Srbiji.

  [​IMG]

  Disney XD
  predstavlja uzbudljivu kombinaciju igranih i animiranih programskih sadržaja za najmlađe gledatelje. Namijenjen je dječacima i njihovoj želji za otkrićima, dostignućima, sportom (u suradnji sa američkim sportskim TV kanalom ESPN čiji je vlasnik također Disney), avanturom, glazbom, video igrama i humorom.
  U programskoj shemi novog dječjeg kanala isticat će se igrani filmovi čuvenog filmskog studija Walt Disney, kao i izvanredni animirani programi (novi i iz arhive) - serije i filmovi, kao i popularni lokalni programski sadržaji. Kao što smo već napomenuli, Disney XD će zamijeniti postojeći dječji tv kanal Jetix, a u programskim blokovima će emitirati i lokalne reklame.
  Potpredsjednik i generalni direktor kompanije Disney Channel za Središnju i istočnu Europu Macijej Bral izjavio je: "Disney XD je novi medij koji nasljeđuje uspjeh tv kanala Jetix u Srbiji, jednog od najpopularnijih dječjih tv kanala u svijetu. Novi ekskluzivni programi privući će brojnu publiku, a brand "Disney" uvećat će prepoznavanje kvalitete kod gledatelja i omogućit će da, u suradnji sa ostalim Disneyevim kompanijama napravimo Disney XD vodećim brandom zabavnog karaktera namijenjenog dječacima u Srbiji."
  Ova informacija dolazi nakon uspješnog lansiranja tv kanala Disney XD u SAD u veljači ove godine, a koji je debitirao sa rekordnom gledanošću već tijekom premijernog vikenda emitiranja - gledanost je dosegnula cifru od impresivnih 15.7 milijuna gledatelja uključujući 6.5 milijuna djece (uzrasta od 6 do 14 godina). Disney XD također je lansiran u Francuskoj 1.4.2009 godine. Disney Channel WorldWide ima u svijetu najuspješniji portfelj dječjih kanala - kompanija kontrolira 98 TV kanala i/ili signala dostupnih u 167 zemalja na 32 jezika.


  pozdrav
   
  #1

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.