Digital Eliteboard - Das Digitale Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenloses um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereiche, welche für Gäste verwehrt bleiben

B1 TV trece la HD, din studiouri noi. Pachetul grafic și sigla au fost reînnoite.

josef.13

Best Member
Boardveteran
Registriert
1. Juli 2009
Beiträge
28.432
Lösungen
1
Reaktionspunkte
48.028
Punkte
1.083
Ort
Sachsen
Televiziunea româneasca B1 Tv va începe să emită de astăzi în rezoluție High Definition. Postul tv are acum și studiouri noi, utilizează echipamente HD și a lansat un nou pachet grafic. Și sigla a fost modificată, dreptunghi din stânga fiind acum negru și lipit de dreptunghiul roșu din partea dreaptă a logo-ului.

Du musst dich Anmelden oder Registrieren um diesen link zusehen!


Studioul al B1 TV. amplasat pe Calea Victoriei. primește un upgrade atât ca design, cât și ca dotări tehnologice. La primul etaj al clădirii Adriatica, deasupra studioului din care B1 TV a emis încă de la lansarea sa în anul 2001, a fost realizat un platou de televiziune multifuncțional, cu două spații distincte de emisie, dedicate jurnalelor de știri, respectiv emisiunilor de dezbatere, și care beneficiază de o panoramă asupra Căii Victoriei și a clădirilor care o mărginesc. Decorul modern, compus din multiple ecrane led și casete luminoase cu numeroase posibilități de personalizare, are ca piesă de rezistență un perete transparent în semicerc, realizat din geamuri speciale care includ un sistem electronic de filtrare a luminii exterioare și care asigură o perspectivă unică asupra peisajului urban din centrul Bucureștiului.

Du musst dich Anmelden oder Registrieren um diesen link zusehen!

Mai mult, și din punctul de vedere al echipamentelor de emisie, B1 TV trece la un alt nivel. A fost instalat un sistem complet nou, de ultimă generație, care va asigura o calitate a imaginii de înaltă definiție, cu multiple posibilități de producție TV.

Du musst dich Anmelden oder Registrieren um diesen link zusehen!

O grafică de post modernă, realizată în limbajul stilistic al momentului, vine să completeze imaginea cu care B1 TV HD vă așteaptă din 8 mai.

Du musst dich Anmelden oder Registrieren um diesen link zusehen!


De asemenea, B1 TV propune o nouă formulă a grilei de programe (care privilegiază jurnalele de știri în timpul zilei, prezentate de Andreea Moraru, Aneta Sângeorzan, Luiza Cergan, Irina Petraru, Ștefan Pășcuță și Dan Gabor) și care oferă o diversitate de opinii pe subiectele de actualitate în emisiunile de dezbatere și comentarii începând cu ora 16.00: Tudor Barbu cu o abordare populară și interactivă în ”Se întâmplă acum”, Silviu Mânăstire cu investigații și dezvăluiri în ”Dosar de politician” de la ora 19.00, Tudor Mușat cu o radiografie a evenimentelor zilei și cu cei mai importanți oameni ai momentului în ”Actualitatea” la ora 20.30, Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir cu o abordare relaxată și ironică în ”Bună, România!”, pe final de zi, de la ora 22.00. Nadia Ciurlin se întoarce cu o emisiune de analiză și dezbatere pe cele mai importante evenimente ale săptămânii sâmbătă și duminică de la ora 21.00. Și un bonus în weekend, duminică de la 16.00, o serie de documentare despre subiecte controversate, cu perspective diverse și neconvenționale asupra temelor majore ale actualității.

Du musst dich Anmelden oder Registrieren um diesen link zusehen!
Fotografiile ilustrative sunt capturate chiar din știrea transmisă live la televiziunea B1 Tv, care a anunțat informațiile de mai sus.

La ora 9 dimineața, pe 8 mai (ora și data publicării acestor informații), transmisia B1 Tv poate fi vizionată deocamdată tot în rezoluție SD, chiar și in versiunea
Du musst dich Anmelden oder Registrieren um diesen link zusehen!
de pe website-ul propriu. Vom anunța pe parcursul zilei (sau în perioada următoare) atunci când/dacă va începe sa emită online în HD, când va fi inclusă în rezoluție High Definition în grilele principalilor furnizori de televiziune cu plată din România și eventual dacă va emite în HD la liber prin satelit.

Deocamdată și prin satelit se recepționează gratuit tot în SD, la poziția orbitală 31,5° Est, prin intermediul satelitului Astra 5B (utilizat și de DTH-ul Orange România), pe frecvența 12246, polarizare verticală, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK.

Sursa: hdsatelit
 

B1 TV - modificare licență satelit din SD în HD/SD, obținere licență SD / HD de cablu tv​


În ședința CNA de astăzi au fost aprobate solicitările S.C. B1 TV CHANNEL SRL București, depuse în data de 22 februarie 2021, cu privire la modificarea licenței audiovizuale acordate pentru difuzarea prin satelit a serviciului de programe B1 TV din București din SD în SD/HD și acordarea licenței audiovizuale SD/HD pentru difuzarea prin rețele de comunicații electronice a aceluiași serviciu de programe. Cifra de afaceri anuală este de 5 milioane de euro. Zona de difuzare va fi națională, dar și internațională (Republica Moldova, Spania, Italia, Germania si Austria), prin CATV și IPTV.

B1 Tv a anunțat acum aproape o săptămână că trece la HD, din studiouri noi, iar pachetul grafic, grila și sigla fiind reînnoite. Însă momentan niciun furnizor de servicii de televiziune cu plată nu retransmite în rezoluție HD acest post tv.

Rareș Anița, reprezentatului B1 TV, a precizat: "Am fost angrenați într-un amplu proces de retehnologizare a B1 TV, proiect care s-a finalizat la începutul acestui an și care a presupus practic construirea unei noi televiziuni, de la studiouri noi, echipamente complet noi, până la un sistem de emisie nou, inclusiv HD. De aceea vă solicităm această modificare de licență, care sa includă și difuzarea semnalului HD. Am cerut și o extensie la nivelul unor țări europene, unde avem solicitări de distribuție pentru programul B1 TV".

Solicitările au fost aprobate în unanimitate de către membrii CNA prezenți în ședința de astăzi.

Sursa: hdsatelit
 
Zurück
Oben