Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

ARD i ZDF krenuli s testiranjem HD emitiranja

Dieses Thema im Forum "Ostalo" wurde erstellt von Beastmaster, 22. Juli 2009.

 1. Beastmaster
  Offline

  Beastmaster Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  9. Oktober 2008
  Beiträge:
  3.617
  Zustimmungen:
  12.204
  Punkte für Erfolge:
  113
  Njemačka u utrci za prvo regularno HD emitiranje
  ARD i ZDF krenuli s testiranjem HD emitiranja
  Autor teksta: M.K., danas u 14:39

  Njemačka javna televizija ARD i ZDF je aktivirala svoj HD transponder na satelitu Astra na 19.2 stupnjeva istočno u utrci za start prvog regularnog HD emitiranja od strane većih tv postaja u Njemačkoj.  ARD i ZDF će u HDTV formatu prenositi svjetsko prvenstvo u atletici koje će se održavati između 15 i 23 kolovoza u Njemačkoj i to preko posebnih programskih blokova u visokoj razlučivosti.

  Veći broj takvih programskih blokova biti će emitirano tijekom IFA Consumer Electronics show (Sajam potrošačke elektronike) u Berlinu koji će se održati početkom studenog, a regularno emitiranje će započeti za vrijeme Zimskih Olimpijskih igara u Vancouveru u Kanadi.

  U početku, HD signal će biti dostupan samo preko satelita, no kabelski operateri Unitymedia i Kabel BW već su u uznapredovalom stadiju pregovora oko distribucije HD signala u njihovim platformama.

  Kabel Deutschland i Deutsche Telekom ( IPTV usluga T-Entertain) također sudjeluju u pregovorima.

  Prema izvješću Broadband TV News-a, njemački emiteri će koristiti HD standard 720p/50. Korištenje ovog standarda bi trebalo dati najbolje rezultate u emitiranju brzih pokretnih slika kao što su
  primjerice sportski događaji , a za krajnjeg gledatelja to znači da će kanali emitirati 50 sličica po sekundi u punih 720 linija, za razliku od standarda 1080i
   
  #1

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.