ARD i ZDF krenuli s testiranjem HD emitiranja

Dieses Thema im Forum "Ostalo" wurde erstellt von Beastmaster, 22. Juli 2009.

 1. Beastmaster
  Offline

  Beastmaster Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  9. Oktober 2008
  Beiträge:
  3.617
  Zustimmungen:
  12.203
  Punkte für Erfolge:
  113
  Njemačka u utrci za prvo regularno HD emitiranje
  ARD i ZDF krenuli s testiranjem HD emitiranja
  Autor teksta: M.K., danas u 14:39

  Njemačka javna televizija ARD i ZDF je aktivirala svoj HD transponder na satelitu Astra na 19.2 stupnjeva istočno u utrci za start prvog regularnog HD emitiranja od strane većih tv postaja u Njemačkoj.  ARD i ZDF će u HDTV formatu prenositi svjetsko prvenstvo u atletici koje će se održavati između 15 i 23 kolovoza u Njemačkoj i to preko posebnih programskih blokova u visokoj razlučivosti.

  Veći broj takvih programskih blokova biti će emitirano tijekom IFA Consumer Electronics show (Sajam potrošačke elektronike) u Berlinu koji će se održati početkom studenog, a regularno emitiranje će započeti za vrijeme Zimskih Olimpijskih igara u Vancouveru u Kanadi.

  U početku, HD signal će biti dostupan samo preko satelita, no kabelski operateri Unitymedia i Kabel BW već su u uznapredovalom stadiju pregovora oko distribucije HD signala u njihovim platformama.

  Kabel Deutschland i Deutsche Telekom (IPTV usluga T-Entertain) također sudjeluju u pregovorima.

  Prema izvješću Broadband TV News-a, njemački emiteri će koristiti HD standard 720p/50. Korištenje ovog standarda bi trebalo dati najbolje rezultate u emitiranju brzih pokretnih slika kao što su
  primjerice sportski događaji , a za krajnjeg gledatelja to znači da će kanali emitirati 50 sličica po sekundi u punih 720 linija, za razliku od standarda 1080i
   
  #1

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.