Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

AKTA bježi na Sirius

Dieses Thema im Forum "Ostalo" wurde erstellt von murati, 24. Februar 2009.

 1. murati
  Offline

  murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  27. März 2008
  Beiträge:
  7.742
  Zustimmungen:
  4.402
  Punkte für Erfolge:
  113
  Beruf:
  Reitten
  Ort:
  Digital-Eliteboard
  Rumunjska pay-tv platforma AKTA napustila Eutelsat W2


  Rumunjska digitalna satelitska pay tv platforma AKTA Satelit (prije poznatija pod imenom Max TV) u potpunosti je prestala sa emitiranjem na orbitalnoj poziciji 16° istočno (satelit Eutelsat W2) na kojem je koristila jedan transponder i to na frekvenciji 11.513 GHz V, Symbol Rate 30000.


  Svi programi ove platforme sada emitiraju preko dvije umjesto dosadašnje tri orbitalne pozicije (preko Siriusa 4 i Hot Birda).
  [​IMG]Paket AKTA Satelit obavijestio je krajnje korisnike o promjenama parametara emitiranja nekih programa. Većina kanala platforme sada emitira preko satelita Sirius 4 na 4.8° istočno, na tri transpondera: frekvencije 12.149 GHz H, 12.265 GHz H i 12.341 GHz H, na sve tri frekvencije Symbol Rate je 27500, a FEC je 3/4. Ponuda platforme kodirana je u sistemima Conax, Viaccess PC 2.5 i Viaccess PC 2.6.
  Neki od kanala koji su emitirali preko Eutelsata W2 startali su na frekvencijama koje AKTA koristi na Siriusu, no dobar dio njih ipak nije preživio migraciju. Dio kanala ove rumunjske platforme emitira i preko satelita Hot Bird na 13° istočno kao što su npr. Sci-Fi Channel i Universal Channel.
  Transponder kojeg je donedavno koristila AKTA na poziciji 16° istočno zasigurno će, barem djelomično, riješiti probleme Eutelsata koji su vezani za kronični nedostatak kapaciteta na toj sve popularnijoj orbitalnoj poziciji. Broj kandidata za preuzimanje ovog transpondera je velik: srpski SBB, bugarski ITV Partner ili albanske platforme Tring i Digitalb, a pobjednik će se zasigurno znati uskoro.
  Podsjetimo, tehnički problemi sa satelitom Eutelsatom W2M koji je na poziciji 16° istočno trebao zamijeniti stari Eutelsat W2 onemogućili su da se taj satelit uspješno uvrsti u Eutelsatovu flotu. 16 stupnjeva istočno lakše će disati od sredine iduće godine kada bi na tu poziciju trebao stići satelit Eutelsat W3B.
   
  #1

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.