Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Adrian Paunescu a murit

Dieses Thema im Forum "Rumänisch" wurde erstellt von emil1, 5. November 2010.

 1. emil1
  Offline

  emil1 Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  22. März 2009
  Beiträge:
  2.490
  Zustimmungen:
  2.587
  Punkte für Erfolge:
  113
  Adrian Paunescu a murit


  Vineri, 5 noiembrie 2010, 8:19 Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren

  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren
  Adrian Paunescu
  Foto: Agerpres


  [​IMG] Adrian Paunescu a murit vineri dimineata, la ora 07:15, a anuntat doctorul Serban Bradisteanu, seful Clinicii de Cardiologie a Spitalului de Urgenta Floreasca. Medicii il resuscitasera de mai multe ori joi noaptea. Paunescu avea 67 de ani.

  "Dupa nenumarate tentative de resuscitare, a trebuit sa ne declaram invinsi. Maestrul a plecat dintre noi," a spus medicul Bradisteanu.

  Acesta declarase joi ca boala depaseste resursele terapeutice ale spitalului, iar doctorii nu stiu cat timp vor mai reusi sa faca fata.

  Adrian Paunescu a fost internat, la 26 octombrie, in stare grava, la Sectia de terapie intensiva a Spitalului de Urgenta Floreasca, fiind diagnosticat cu insuficienta cardiaca, hepatica si renala.

  Adrian Paunescu a murit


  <a rel="nofollow" href="http://www.contentchannel.ro" target="_blank"> <img border="0" alt="content channel" title="content channel" src="http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png"> </a>

  Intr-un Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren publicat la 21 iunie 2010 in Jurnalul National Adrian Paunescu a mentionat ca sufera de o boala grava, fara sa-si faca public si diagnosticul.

  "Zilele acestea mi-am luat curajul de a-mi face analizele medicale esentiale. Concluzia nu e vesela. Visul dusmanilor s-a implinit: nu mai pot iesi din casa, cum as fi putut pana ieri. Acum, la aceasta raspantie, n-am mai mult de spus contemporanilor mei decat ca ar fi pacat sa ne despartim suparati", a scris Paunescu in editorial, precizand ca are convingerea ca, dupa plecarea sa, "oamenii vor intelege pe de-a-ntregul" cine a fost "cu adevarat".

  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren publica miercuri cea mai recenta poezie a sa, scrisa de pe patul de spital pe 31 octombrie. Paunescu a publicat si un editorial, in aceeasi zi, in Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren, in care scria ca este "linistit ca mi-am vazut poporul sarind de partea mea si iubindu-ma mai mult ca niciodata".

  De la un cardiac, cordial

  De-aicea, de pe patul de spital,
  Pe care ma gasesc de vreme lunga,
  Consider ca e-un gest profund moral
  Cuvantul meu la voi sa mai ajunga.

  Ma monitorizeaza paznici minimi,
  Din maxima profesorului grija,
  In jurul obositei mele inimi
  Sa nu ma mai ajunga nicio schija.

  Aud o ambulanta revenind,
  Cu cine stie ce bolnav aicea,
  Alarma mi se pare un colind
  Cu care se trateaza cicatricea.

  Purtati-va de grija, fratii mei,
  Paziti-va si inima, si gandul,
  De nu doriti sa vina anii grei,
  Spitalul de urgenta implorandu-l.

  Eu va salut de-a dreptul cordial,
  De-a dreptul cardiac, precum se stie,
  Recunoscand ca patul de spital
  Nu-i o alarma, ci o garantie.

  Va vad pe toti mai buni si mai umani,
  Eu insumi sunt mai omenos in toate,
  Da-mi, Doamne, viata, inca niste ani
  Si tarii mele minima dreptate.

  Biografia lui Adrian Paunescu: De la "Sa traiti, Maria Voastra!" la "Am fost un porc"

  Adrian Paunescu s-a nascut in 20 iulie 1943 in Copaceni, judetul Balti, in actuala Republica Moldova. S-a remarcat mai intii ca un poet prolix, printre productiile sale numarindu-se si ode la adresa familiei Ceausescu. Cenaclul Flacara - pe care l-a organizat incepind cu 1973 - a devenit un fenomen social, influenta lui Adrian Paunescu crescind proportional cu succesul cenaclului.

  Cenaclul Flacara a reusit sa impuna o generatie intreaga de cantareti de folk, precum Stefan Hrusca, Victor Socaciu, Tatiana Stepa, Vasile Seicaru sau Ducu Bertzi.

  In 1985, cenaclul a fost interzis dupa ce cinci tineri au murit in timpul unei busculade produse pe stadionul din Ploiesti, iar Paunescu a devenit un personaj indezirabil.

  In 1986, Paunescu i-a trimis Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren lui Nicolae Ceausescu, de fapt o oda ce se incheia cu urarea "Sa traiti, Maria Voastra!". Scrisoarea era insotita de poezia "Va multumesc - versuri de ecou la Cuvantarea tovarasului Nicolae Ceausescu din 6 februarie 1986".

  In timpul Revolutiei, Adrian Paunescu a fost aproape de linsaj in curtea TVR, unde venise sa-si exprime sprijinul fata de noua putere.

  Dupa Revolutie a stat aproape doi ani departe de scena publica. A fost resuscitat de Mihai Tatulici, intr-o celebra emisiune difuzata in 1992 pe postul public de televiziune. "Am fost un porc" - aceasta e formula cu care Paunescu si-a facut mea culpa pentru odele inchinate familiei Ceausescu.

  A intrat apoi in politica, devenind membru al Partidului Socialist al Muncii condus de Ilie Verdet (fost premier in epoca Ceausescu). A intrat apoi in PSD, devenind senator pentru trei mandate.

  A revenit periodic in atentia publica in urma unor scandaluri de presa, unul dintre ele fiind Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren, in urma caruia au murit trei persoane. Si-a aparat permanent sotia, care a primit in cele din urma o pedeapsa de trei ani inchisoare cu suspendare.

  "Am trei copii (Ioana, Andrei si Ana Maria), am publicat peste cincizeci de carti. Imi puteti gasi textele in saptamanalul Flacara lui Adrian Paunescu. Puteti asculta cantece pe care le-am scris impreuna cu o seama de artisti pe cd-urile Cenaclului Flacara", se prezenta pe Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren poetul in 2008.

  Paunescu a debutat ca poet in 1960. Pana in prezent, a publicat peste 50 de volume de poezii si publicistica.

  A revenit periodic pe ecranele televiziunilor, cautionind deseori comunismul si pe Nicolae Ceausescu.
   
  #1
 2. josef.13
  Offline

  josef.13 Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  1. Juli 2009
  Beiträge:
  17.210
  Zustimmungen:
  16.817
  Punkte für Erfolge:
  113
  Ort:
  Sachsen
  AW: Adrian Paunescu a murit

  Dumnezeu sa-l odihneasca!"
   
  #2
 3. pipinu
  Offline

  pipinu Ist oft hier

  Registriert:
  6. März 2009
  Beiträge:
  153
  Zustimmungen:
  2
  Punkte für Erfolge:
  18
  Pacat, a fost un poet f,f,f bun
  Dumnezeu sa-l odihneasca
  Astai viatza totzi o sa mergem unde a mers, Paunescu
   
  #3

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.