1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

U Digi TV krenuo DigiSport Hungary i DigiSport Romania

Dieses Thema im Forum "Digi TV" wurde erstellt von goran333, 3. Juli 2009.

 1. goran333
  Offline

  goran333 Hacker

  Registriert:
  23. Februar 2009
  Beiträge:
  412
  Zustimmungen:
  460
  Punkte für Erfolge:
  63
  U Digi TV krenuo DigiSport Hungary i DigiSport Romania

  Pompozno najavljivani sportski kanali u produkciji Digi TV-a, DigiSport, krenuli su jučer sa eksperimentalnim emitiranjem u okviru platforme Digi TV na satelitu Intelsat 10-02 na 1° zapadno. Zbog kroničnog nedostatka transponderskog kapaciteta, DigiSport Hungary i DigiSport Romania startali su na programskim pozicijama koje su do jučer držali kanali GSP TV 2 i Sport Klub Romania.

  [​IMG]  Digi TV je u proteklih nekoliko mjeseci uložio puno sredstava u vlastite sportske kanale DigiSport kojih bi do početka službenog emitiranja trebalo biti ukupno 4 (DigiSport 1,2,3 i 4), a oni bi trebali biti jedan od glavnih motora razvoja ove platforme u Mađarskoj i Rumunjskoj gdje Digi TV ima uvjerljivo najveći broj korisnika.
  DigiSport će emitirati brojne sportske prijenose uključujući njemačku Bundesligu i španjolsku La Primeru. Zanimljivo je da se na Digi Sport najavljuju prijenosi Bundeslige iako je prije nekoliko mjeseci Eurosport najavio da će prijenose prve i druge njemačke nogometne lige emitirati na kanalu Eurosport 2. Osim njemačke i španjolske nogometne lige, novi bi kanali trebali prenositi i prvu rumunjsku ligu Liga I ali i brojne druge sportske događaje. Primjerice, na DigiSport će se prikazivati i UEFA Europa League.
  [​IMG]


  Ostatak DigiSport kanala trebao bi stići sa aktivacijom novog transpondera Digi TV-a na 1° zapadno. Novi transponder sa sobom bi trebao donijeti i rumunjski filmski paket Cinestar koji se sastoji od kanala Cinestar, Actionstar i Comedystar tako da je novi transponder već dobrano popunjen sa kanalima za Rumunjsku i Mađarsku, pa teško da možemo očekivati neka konkretnija programska pojačanja za naše tržište.
  Početni troškovi za pokretanje DigiSport kanala iznosit će otprilike 1.4 milijuna eura, odnosno 1.8 milijuna eura u 2010 i 1.5 milijuna eura u 2011 godini.
  Iako su u početku Digi Sport kanali najavljivani samo u Rumunjskoj, u međuvremenu je odlučeno da krenu i u Mađarskoj, drugom po veličini tržištu za Digi TV.

  Digi Sport Romania startao je umjesto Sport Klub Romania na frekvenciji 12.527 GHz H, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 kodirano u sistemima Nagravision 2 i Nagravision 3, a Digi Sport Hungary startao je umjesto GSP TV 2 na frekvenciji 12.608 GHz H, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 kodirano u sistemima Nagravision 2 i Nagravision 3. Tako je Digi TV uz Sport Klub Croatia izbacio i rumunjsku verziju ovog popularnog sportskog kanala.

  pozdrav
   
  #1
  bato1975 und murati gefällt das.

Diese Seite empfehlen