1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

RRA pokrenuo prekršajni postupak protiv RTS-a, TV Pink i TV Košava

Dieses Thema im Forum "Ostali" wurde erstellt von Borko23, 23. Juni 2010.

 1. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  RRA pokrenuo prekršajni postupak protiv RTS-a, TV Pink i TV Košava [​IMG]
  Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) odlučio je jučer da pokrene prekršajni postupak protiv televizija ''Pink'', ''Košava'' i RTS zbog kršenja Zakona o radiodifuziji i oglašavanju.
  Protiv televizije ''Pink“ postupak se pokreće zbog sadržaja u rialiti-programu ''Farma“ koji mogu da škode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju dece i omladine, navodi se u saopštenju.
  Ovakva odluka je doneta zbog ranijih neprihvatljivih ekscesa u rialiti-programu, iako je nakon ranije intervencije Saveta RRA uložen napor da se program ''Farma“ uskladi sa važećim propisima i posle toga nisu zabeleženi teži prekršaji Zakona o radiodifuziji niti Kodeksa ponašanja emitera.
  Iz istog razloga je pokrenut postupak i u slučaju emisije ''Luda kuća“ televizije ''Košava“, dok se potiv RTS-a prijava podnosi zbog emitovanja reklama za pivo u nedozvoljenom vremenskom intervalu od 18 do šest časova.
  Reč je o oglasnim sadržajima koji se na RTS-u emituju neposredno pre prenosa utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu.
  Prijave sudiji za prekršaje biće podnete i protiv svih nacionalnih emitera kod kojih su zabeleženi prekršaji Zakona o oglašavanju, navodi se u saopštenju.

   
  #1
  stepski_vuk und Beastmaster gefällt das.

Diese Seite empfehlen