1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

Prvi transponder Total TV-a na Eurobirdu 16A

Dieses Thema im Forum "Ostali" wurde erstellt von goran333, 3. Juli 2009.

 1. goran333
  Offline

  goran333 Hacker

  Registriert:
  23. Februar 2009
  Beiträge:
  412
  Zustimmungen:
  460
  Punkte für Erfolge:
  63
  Prvi transponder Total TV-a na Eurobirdu 16A

  Regionalna digitalna satelitska pay tv platforma Total TV koja je u vlasništvu kompanije SBB (Serbia BroadBand) započela je sa postupnim aktiviranjem novih transpondera na novom (starom) satelitu Eurobird 16A na 16° istočno. Prvi od novoaktiviranih transpondera je onaj na frekvenciji 10.892 GHz H, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 na kojem već emitira gledateljima već dobro poznatih 9 tv kanala iz programske ponude Total TV Slovenija.

  [​IMG]



  Očekivano, svi kanali na novom transponderu uplinkaju se iz Domžala i to posredstvom STN-a (Satellite Telecommunications Network), dugogodišnjeg partnera Total TV-a u Sloveniji.
  Lista kanala:
  POP TV Slovenija
  Kanal A Slovenija
  TV 3 Slovenija
  Sport Klub Slovenija
  TV Pika
  Info TV
  TV Čarli
  Golica TV
  BBC Prime

  Svi kanali izuzev Info TV, Čarli TV i Golica TV emitiraju kodirano u sistemu NDS Videoguard i standardni su dio ponude Total TV-a u Sloveniji. Na novom transponderu Total TV-a emitira također i slovenski Radio 1. Jakost signala je solidnih 10,7-11,0 dB (sa antenama promjera 90 i više cm) pa nebi smjelo biti većih problema sa prijemom kanala čak i za lošeg vremena. Paralelno emitiranje gore navedenih kanala na starim frekvencijama (12.727 GHz V i 12.640 GHz V) nastavit će se još najviše 14 dana, nakon čega će doći do veći programskih promjena na frekvencijama STN-a. Podsjetimo, na frekvenciji 12.727 GHz V emitiraju Pop TV, SportKlub Slovenija, Info TV, TV3 Slovenija, Info TV i TV Pika, dok na frekvenciji 12.640 GHz V emitiraju TV Golica, Čarli TV i BBC Prime.


  [​IMG]


  U narednim danima / tjednima očekuje se aktivacija još jednog novog transpondera Total TV platforme, ovaj put iz Beograda, a na kojem bi prema još uvijek neslužbenim informacijama trebali emitirati neki, za Total TV potpuno novi kanali poput filmskog MGM Channel, no očekujemo i povratak nekih starih kanala koji su tu platformu u međuvremenu napustili kako bi se oslobodio prostor za druge tv programe.


  pozdrav
   
  #1
  murati und Honda-Civic gefällt das.

Diese Seite empfehlen