1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

PremiumQ2051FAE

Dieses Thema im Forum "Ostali" wurde erstellt von clamada, 4. Juli 2009.

  1. clamada
    Offline

    clamada Newbie

    Registriert:
    2. Mai 2009
    Beiträge:
    17
    Zustimmungen:
    7
    Punkte für Erfolge:
    3
    Dobio i prikljucio,radi sa starim soft 2.59,ali kad mijenjam sateli stoji-signal zu schwach-,probao sam sa drugim resiverom sve u redu,tko mi moze reci u cemu je problem:fie:
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: PremiumQ2051FAE

    Zdravo clamada.....

    Probaj uraditi Werkeinstelleungen,onda pretrazi pojedinacno Satelite i idi na Speichern tako svaki Satelit,ako imas Fixnu Antenu,ako imas Motor takodze sve pojedinacno,moze da bude i do Softa probaj V2.71 posto tije starija Softna njemu,ako i oto neide onda ubaci gotovu Sender Listu...
    ako ti bude Pomoci trebalo kako i sta se ubaciva javise pacemo to da sredimo...
     
    Zuletzt bearbeitet: 5. Juli 2009
    #2
  4. clamada
    Offline

    clamada Newbie

    Registriert:
    2. Mai 2009
    Beiträge:
    17
    Zustimmungen:
    7
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: PremiumQ2051FAE

    probao sam da mu ubacim novi soft,prije toga sve sam izbrisao,ma nece da ide uvijek mi dode onaj menü sprache einstelen,ne znam sta da radim,iskopcao sam ga i sa antene i sa rutera nista se ne dogada
     
    #3
  5. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: PremiumQ2051FAE

    vidi ovo sam ti nasao..

    Bei Inbetriebname wirst du durch ein Menü (Spracheinstellung, Antennenkonfiguration, Kanalsuche) geführt.

    Aktiviere dann die Smartcard (Kartenleser) und EMU-Funktion.

    Drücke die Taste "Menü"
    Gehe auf "Jugendschutz"
    Gib die PIN ein, entweder 1234 oder 0000 (Fehlermeldung wenn falsch)
    Drücke die Taste "F1" und gib wieder die entsprechende PIN ein.
    Drücke die Taste "F3" und gib wieder die entsprechende PIN ein.

    Nun ist der Kartenleser und die EMU-Funktion aktiviert.

    Nun Systemeinstellungen-> Network-> Local IP DHCP auf ON stellen.
    Menü-> Receiver aktualisieren.

    Nun im Menü-> Sysem-> Einstellungen-> Network-> Service Setup..
    1. Type s/w update
    2. Auto connection Enable
    3. Update Massage 10 sec

    Für PW-Buli ist es empfehlenswert die "Optionstaste für die Unterkanäle/Multifeed" zu aktivieren.

    Drücke dazu die Taste "Option".
    Nun kannst Du die Taste "F1" entsprechend belegen, für PW-Multifeed (Werkseinstellung ist Sleeptimer).

    Schalte nun auf das Sport Portal und warte bis die EPG-Info ausgeblendet wird.
    Drücke dann "F1" und die Unterkanäle (Einzelspiele) werden angezeigt.


    imas ovde jednu Listu Programa,stavi nju pa mi javi onda,dali je se ista promjenilo
     
    #4
    biha gefällt das.
  6. clamada
    Offline

    clamada Newbie

    Registriert:
    2. Mai 2009
    Beiträge:
    17
    Zustimmungen:
    7
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: PremiumQ2051FAE

    Hvala ti murati,ali ni to ne ide,ne mogu da ubacim novi softver,kad istekam iz struje resiver ne desava se nista,samo mi ostane up&down progi na kompjuteru i pise da iskljucim resiver iz struje,onda moram i kompjuter da iskljucim da mi taj prog. nestane,pa onda ispocetka,ja sam si i taj ps2 skinuo,ali ne znam jel ga smijem na resiver ubacit,pokusao sam sa 2.71,i2.73 ne ide,idu samo porno kanali ,a meni je vazna HRT1,2 i plus,sve sam vec procitao,ne znam zasto nece da mi uzme novi softwer?
     
    #5
  7. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: PremiumQ2051FAE

    Zdravo clamada...

    Sa kojim programom ubacivas Soft u Resiver???
    pregledaj svoj Lan kabel,dali si EMU Aktivirao???
     
    #6
  8. clamada
    Offline

    clamada Newbie

    Registriert:
    2. Mai 2009
    Beiträge:
    17
    Zustimmungen:
    7
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: PremiumQ2051FAE

    Zdravo Murati!
    hvala ti puno sto mi pomazes,radi i emu i lan kabel,ubacio sam soft sa up&down 1.29,mora se prvo kanali instalirati,onda soft,onda reset,pojavi mi se jos uvijek schwache signal iako je satelit signal 80%,a drugi (kod nekih satelita )je do90%,da nije mozda do resivera kupio sam ga kod bosnasat,e sad pitanjce,moze li se digitv sa njim gledat i ne radi mi hrt1,2,plus,sve crno,sta bi moglo biti,emu i smart card je aktiviran,podzdrav Mato!
     
    #7
  9. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: PremiumQ2051FAE

    Zdravo Mato...

    Posto smo sve Probali,i ja mislim dabi moglo da bude do Resivera,napisi Bosnasat jedan Mail,i tako mu reci,nebi trebao biti neki Problem da se to zamjeni...
     
    #8
    clamada gefällt das.
  10. clamada
    Offline

    clamada Newbie

    Registriert:
    2. Mai 2009
    Beiträge:
    17
    Zustimmungen:
    7
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: PremiumQ2051FAE

    Vozdra!
    Ne znam ni sam sta da radim,kad pribacim na jedan kanal,pokaze mi za schwache signal i kad opet dalje saltam onda nista, sad sam i Digitv nasao i ubacio kekse i radi,samo mi je vazno jos da ide HRT,hvala ti puno sto si mi pomogao svaka cast,ako nesto oko toga cujes javi,molim te!pozdrav:dfingers:
     
    #9
  11. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: PremiumQ2051FAE

    Nema na cemu Jarane,sto se moze i pomognemo,raspitacu se ja malo oko tog Resivr,sta bi moglo da bude,pa ti javim ovde...

    veliki pozdrav murati...
     
    #10
  12. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: PremiumQ2051FAE

    Zdravo...

    Ovako,HRT na tom Resiveru neide vise,pitao sam povjerljivu Osobu koja ima isti Box i kod njega neide...
    SKY nap.. ide kod njega i ovo ostalo sto je vec navedeno...
    sto znaci da nije do Box nego do tih sto odrzavaju Server..
     
    #11
  13. clamada
    Offline

    clamada Newbie

    Registriert:
    2. Mai 2009
    Beiträge:
    17
    Zustimmungen:
    7
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: PremiumQ2051FAE

    E,j****a,ja je kupio extra za to,a ono nista,sta sad da radim,preko dreama i kojeg jel ide i mora li se org. karta imati bilo koja za cs?
     
    #12
  14. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: PremiumQ2051FAE

    nemora da zanci da nece vise da radi preko tog Resivera,mozda je samo kratki prekid...

    uzmi sebi DM500s vidi ovde

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

    nabavis neku org Kartu ili se meni javi na PN,pa cemo vidjeti sta bi mogli uraditi ...
     
    #13
  15. clamada
    Offline

    clamada Newbie

    Registriert:
    2. Mai 2009
    Beiträge:
    17
    Zustimmungen:
    7
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: PremiumQ2051FAE

    Ok,murati hvala ti puno,sad sam pritisnuo ni sam ne znam sta pa hängt nema nista na displeju,ne mogu ni sa cim da ga pokrenem ni da ga ugasim,sta da radim?
     
    #14
  16. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: PremiumQ2051FAE

    Probaj izvaditi stecker iz Struje pa ga ponovo upali..
     
    #15

Diese Seite empfehlen