1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

Pocetnik DB 500S, Clone

Dieses Thema im Forum "Dreambox" wurde erstellt von kisisev, 30. Oktober 2010.

  1. kisisev
    Offline

    kisisev Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    11. Juli 2009
    Beiträge:
    99
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    8
    Beruf:
    Elektriker
    Ort:
    Zurich
    Pozdrav raja...
    Dobio sam db 500s pa sam odlucio da ga aktiviram za CS!
    Pa bi mi trebalo malo vijetra u ledja da sve to pokrenem,
    Novi sam u ovome!
    Vidio sam upute na forumu ovde,tako da sam instalirao sve sto mi treba,nadam se!
    Resiever je nov,neraspakiran jos,kupio ga na DEB-shop!
    Tako da neznam sta je u njemu!
    Uzeo sam i onaj adapter RS 232 to usb,citao sam na forumu da tako mogu spojit dream sa laptopom,posto je u mene laptop!
    E sad,na tom kablu mi je muski izlaz kao i na resieveru,
    Pa me zanima kako to mogu rijesit!dali jos neki adapter trebam ili drugi rs 232 to usb sa zenskim izlazom?
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. Kinez
    Offline

    Kinez Ist oft hier

    Registriert:
    21. Oktober 2009
    Beiträge:
    131
    Zustimmungen:
    31
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    NRW
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    Jos ti treba "null modem" kabal ali u nikom slucaju normalni "serial" kabal i sve ce da pase sto se tice prikljucaka.
     
    #2
  4. kisisev
    Offline

    kisisev Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    11. Juli 2009
    Beiträge:
    99
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    8
    Beruf:
    Elektriker
    Ort:
    Zurich
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    A kako izgleda nullmodem kabal,ako moze slika ili link!
    Hvala na pomoci!!
     
    #3
  5. narog_n
    Offline

    narog_n Best Member

    Registriert:
    12. September 2009
    Beiträge:
    1.122
    Zustimmungen:
    588
    Punkte für Erfolge:
    113
    Geschlecht:
    männlich
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    evo ti

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

    za nullmodem kabal. evo ti i slika. pozdrav.
     
    #4
  6. kisisev
    Offline

    kisisev Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    11. Juli 2009
    Beiträge:
    99
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    8
    Beruf:
    Elektriker
    Ort:
    Zurich
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    dali mi mozete rec koja je razlika izmedju seriell i nullmodem kabla da se slucajno ne bih zeznuo u kupnji istog!
    jer dok trazim na netu na svakom pise nullmodem kabal seriell pa me to buni ;)
     
    #5
  7. umago
    Offline

    umago Freak

    Registriert:
    1. Januar 2009
    Beiträge:
    259
    Zustimmungen:
    37
    Punkte für Erfolge:
    28
    Ort:
    Stuttgart
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone


    nullmodem kabel ti treba.
     
    #6
  8. goran333
    Offline

    goran333 Hacker

    Registriert:
    23. Februar 2009
    Beiträge:
    412
    Zustimmungen:
    460
    Punkte für Erfolge:
    63
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    @ kisisev

    neznam zasto ti treba taj nullmodemkabel ???

    mozes sve da sredis i sa netzwerk-kabel !!

    sto se tice novo image i sve ostalo !!!


    cao
     
    #7
  9. kisisev
    Offline

    kisisev Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    11. Juli 2009
    Beiträge:
    99
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    8
    Beruf:
    Elektriker
    Ort:
    Zurich
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    Na koji nacin mislis sa Netzwerk kablom?
    Ako moze malo objasnjenje?
    Hvala svakako
     
    #8
  10. Borko23
    Offline

    Borko23 VIP

    Registriert:
    8. März 2009
    Beiträge:
    5.831
    Zustimmungen:
    5.021
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    Ovde je to vrlo dobro objasnjeno

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

     
    #9
  11. kisisev
    Offline

    kisisev Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    11. Juli 2009
    Beiträge:
    99
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    8
    Beruf:
    Elektriker
    Ort:
    Zurich
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    Da to sam citao,zar mogu gemini ubacit bez rs 232 kabla,i seting listu??!
    Hvala
     
    #10
  12. Borko23
    Offline

    Borko23 VIP

    Registriert:
    8. März 2009
    Beiträge:
    5.831
    Zustimmungen:
    5.021
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    Seting listu ubacujes preko netzwerk. Image mozes isto, ali ja to radim sa rs kabelom, mnogi tvrde da je to 100% sigurnije. Zna da se i po neki mali detalj zagubi.
     
    #11
  13. goran333
    Offline

    goran333 Hacker

    Registriert:
    23. Februar 2009
    Beiträge:
    412
    Zustimmungen:
    460
    Punkte für Erfolge:
    63
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    ja radim samo sa netzwerkabel

    i meni je bilo uvek ok i za neki 2 min. je sve gotovo !!
    ne poznajem razlog zasto je bolje ili sigurnije sa rs kabel..
    i sa rs kabel traje duze i pc mora imati com port ..
    a neki novi pc vise nemaju comport..


    cao
     
    #12
  14. kisisev
    Offline

    kisisev Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    11. Juli 2009
    Beiträge:
    99
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    8
    Beruf:
    Elektriker
    Ort:
    Zurich
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    Koji je zadnji gemini,hvala puno na informacijam!
     
    #13
  15. narog_n
    Offline

    narog_n Best Member

    Registriert:
    12. September 2009
    Beiträge:
    1.122
    Zustimmungen:
    588
    Punkte für Erfolge:
    113
    Geschlecht:
    männlich
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    zadnji gemini za DM500s je 4.7 koji mozes ovde skinit

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

     
    #14
  16. Kinez
    Offline

    Kinez Ist oft hier

    Registriert:
    21. Oktober 2009
    Beiträge:
    131
    Zustimmungen:
    31
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    NRW
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    Da jos malo objasnim , Serial i Nullmodem ili kako ga jos zovu ja mislim Patch kabal i trebalo bi da su opticki ist ali se razlikuju u tome sto su neke zice promjenjene i ne nalaze se na istim polovima tako da vjerovatno nebi mogao dobiti signal tj. spoj prema boksu.
    I ja sam cuo da je sigurnije preko Nullmodem kabla sto sam uvjek i radio sa starim Humax-om ali ni ja vise nemam zivaca da cekam sat vremena pa isto radim preko Netzwerk. Posto imam sada i Wlan adapter na njemu radim cak i preko toga i funkcionise, jer bitno je da prebaci podatke i tek kad su svi na internoj memoriji onda DM pocinje da se flashuje.
     
    Zuletzt bearbeitet: 31. Oktober 2010
    #15

Diese Seite empfehlen