1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

NC+ bleibt dunkel

Dieses Thema im Forum "Polsat/Cyfra PayTV" wurde erstellt von mithoss, 4. September 2013.

  1. mithoss
    Offline

    mithoss Newbie

    Registriert:
    15. Mai 2013
    Beiträge:
    4
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    Hallo,

    ich besitze seit kurzem nc+ abo bekomme die karte aber nicht zum laufen auf meiner DM 500 HD.
    Scam zeigt einige sender (bei weitem nicht alle die im paket sind) und CCcam bleibt komplett dunkel.
    Ich hab auch schon mal die box auf TVP 1 getunet und mehrere stunden laufen lassen, hat leider nix gebracht.
    Was mache ich falsch?
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. czutok
    Offline

    czutok Best Member

    Registriert:
    17. März 2009
    Beiträge:
    24.353
    Zustimmungen:
    9.416
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    Unter ne Brücke
    AW: NC+ bleibt dunkel

    du hast kein resa und boxkey , deswegen laufen nicht alle sender

    ohne den beiden keys ist die karte NUR im orginal recivier oder CI modul zu betreiben
     
    #2
  4. mithoss
    Offline

    mithoss Newbie

    Registriert:
    15. Mai 2013
    Beiträge:
    4
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: NC+ bleibt dunkel

    czyli klapa? musze uzywac tego box+? zakladam ze te dwa klucze nie mozna tak sobie wyczytac?
     
    #3
  5. czutok
    Offline

    czutok Best Member

    Registriert:
    17. März 2009
    Beiträge:
    24.353
    Zustimmungen:
    9.416
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    Unter ne Brücke
    AW: NC+ bleibt dunkel

    sam ich na 100% nie wyczytasz , i musisz ten ich schmelz uzywac

    w polsce jest dosyc ludzi co to potrafi zrobic , oczywiscie teraz musisz extra zaplacic za usluge wyciagnieca keya

    cza bylo sie najpierw poinformowac , dopiero potem kupowac , teraz i tak za puzno
     
    #4
    mithoss gefällt das.
  6. mithoss
    Offline

    mithoss Newbie

    Registriert:
    15. Mai 2013
    Beiträge:
    4
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: NC+ bleibt dunkel

    taa, problem w tym ze starzy byli na urlopie, cyfre wymowili i na nc+ przesiadli. Teraz ja musze sie z tym borykac. Nie mam pojecia o ci-modulach itp, wiec beda muslieli na dwie boxy leciec. Dzieki za pomoc.
     
    #5
  7. czutok
    Offline

    czutok Best Member

    Registriert:
    17. März 2009
    Beiträge:
    24.353
    Zustimmungen:
    9.416
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    Unter ne Brücke
    AW: NC+ bleibt dunkel

    to powiedz starszym ze popelnili wielki blad rezygnujac z cyfry i przechodzac na NC+

    mogli poprostu zostac dalej przy Cyfrze , no ale teraz i tak za puzno i niestety musisz z tego orginalnego reciviera odnich kozystac jak chcesz calosc za ktora placisz ogladac
     
    #6
  8. mithoss
    Offline

    mithoss Newbie

    Registriert:
    15. Mai 2013
    Beiträge:
    4
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: NC+ bleibt dunkel

    cyfra jakos nie chciala im znizyc abonament, nie wiem. coz, nie ma co ubolewac
     
    #7
  9. czutok
    Offline

    czutok Best Member

    Registriert:
    17. März 2009
    Beiträge:
    24.353
    Zustimmungen:
    9.416
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    Unter ne Brücke
    AW: NC+ bleibt dunkel

    cyfra jako cyfra nie istnieje wiecej , teraz to jest NC+

    oni to extra robia zeby sciagnac wszystkie stare karty cyfry ( seca ) spowrotem i wcisnac ludziom ten syf conax
     
    #8
  10. x00x
    Offline

    x00x Freak

    Registriert:
    15. September 2012
    Beiträge:
    213
    Zustimmungen:
    10
    Punkte für Erfolge:
    18
    AW: NC+ bleibt dunkel

    Hej,

    ja mam Abo jeszcze od n. Musialem do tej pory caly czas uzywac ten dekoder od nich.
    Dzis ponownie spróbowalem uruchomic karte w DM7020HD i teraz dziala oprócz Programów jak CANAL+, HBO, Filmbox itd.

    Pewnie sa potrzebne te Keys zeby to dzialalo co Conax rezszyfruje tylko te inne programy jak TVP, TVN, Polsat itd.

    Znalazlem jeszcze na cardsplitter.pl ze mozna dostac abo nawet jak sie jest zagranicy tylko z karta bez receivera.
    Dziala to tez bez tych 2 Keys jak sie ma tylko karte?
     
    #9
  11. czutok
    Offline

    czutok Best Member

    Registriert:
    17. März 2009
    Beiträge:
    24.353
    Zustimmungen:
    9.416
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    Unter ne Brücke
    AW: NC+ bleibt dunkel

    starych kart jest jeszcze w pizdu do kupiena , ale oficjalnie tych kart juz nie ma , i najprawdopodobniej beda dzialac tylko do pewnego czasu , bo NC+ chce zeby system conax zostal a seca ma zostac wylaczona

    ile w tym prawdy jest , nie wiem , wszyscy handlaze ktorych znam , potwierdzaja ze starych kart cyfry ( seca ) juz od dawna nie prowadza , i maja tylko nowe conaxa
     
    #10
  12. x00x
    Offline

    x00x Freak

    Registriert:
    15. September 2012
    Beiträge:
    213
    Zustimmungen:
    10
    Punkte für Erfolge:
    18
    AW: NC+ bleibt dunkel

    Ale Conax wlasnie dziala na Dreambox z Scam 3.59 co jeszcze rok temu nie dzialalo mimo ze karta jest ta sama.
    Tylko wlasnie te Filmowe Programy niestety nie i teraz jest pytanie dlaczego dziaja te inne wogule?
     
    #11
  13. czutok
    Offline

    czutok Best Member

    Registriert:
    17. März 2009
    Beiträge:
    24.353
    Zustimmungen:
    9.416
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    Unter ne Brücke
    AW: NC+ bleibt dunkel

    jest to stara karta TNK HD ??

    bo nowa NC+ w conaxie na 100% ci w dreamie nie poleci bez boxkeya
     
    #12
  14. x00x
    Offline

    x00x Freak

    Registriert:
    15. September 2012
    Beiträge:
    213
    Zustimmungen:
    10
    Punkte für Erfolge:
    18
    AW: NC+ bleibt dunkel

    To jest stara karta n-ki.
    To nie jest TNK tylko stary abonament n który sie w tym roku w lipcu konczyi musze cos zrobic zebym potem mial jakis abo który mi w Dreamboxie bedzie dzialac.
    Dziwne tylko czemu ta karty teraz wogule w DM dziala jak wczesniej nic nie szlo
     
    #13
  15. czutok
    Offline

    czutok Best Member

    Registriert:
    17. März 2009
    Beiträge:
    24.353
    Zustimmungen:
    9.416
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    Unter ne Brücke
    AW: NC+ bleibt dunkel

    moze ci wylaczyli paring , jezeli tak to sie ciesz

    ale skoro nie leca wszystkie programmy , to napewno pairing jest nadal , tylko nie na wszystkie kanaly

    mozesz se w lipcu kupic stara karte cyfry , i dopuki ten system bedzie dzialal to bedzie w dreamie leciec , jezeli beda zmieniac , to dostaniesz nowa karte conaxa i wtedy dupa blada , nastanie ciemnosc w dreamie

    albo mozesz skundigowac twoj abonamet i wziasc nowy , i karte zaraz z wyciagnietym boxkeyem , wtedy leci wszystko w dreamie bez problemu

    ja mam taka karte od 4 lat , i smiga jak ta lala w dreamie
     
    #14
  16. x00x
    Offline

    x00x Freak

    Registriert:
    15. September 2012
    Beiträge:
    213
    Zustimmungen:
    10
    Punkte für Erfolge:
    18
    AW: NC+ bleibt dunkel

    A gdzie ja taka karte dostane z boxkeyem? Bo zkündigowac chyba zrobie bo bez sensu placic 109zl co miesiac jak nawet nie moge uzywac co chce.
     
    #15

Diese Seite empfehlen