1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

Hayat tv u DM 800

Dieses Thema im Forum "Dreambox" wurde erstellt von Crni, 21. August 2010.

  1. Crni
    Offline

    Crni Hacker

    Registriert:
    20. August 2009
    Beiträge:
    327
    Zustimmungen:
    54
    Punkte für Erfolge:
    28
    Beruf:
    Arbeiter
    Ort:
    digital-eliteboard
    Cao drustvo upravo sam dobijo karticu od hayat tv jasam nesto ubacivo u cccam.cfg al nije kako treba pa dali neko zna sta trebam da ubacim da bi isla kartica i kratica je u smargo sa usb hub 7 od könig firme pozdravv
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. sbanane
    Offline

    sbanane Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    20. Februar 2009
    Beiträge:
    1.254
    Zustimmungen:
    1.405
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    192.168.178.1
    AW: Hayat tv u DM 800

    Pozdrav
    Jesi stavio smargo u dreambox Mode
     
    #2
  4. Crni
    Offline

    Crni Hacker

    Registriert:
    20. August 2009
    Beiträge:
    327
    Zustimmungen:
    54
    Punkte für Erfolge:
    28
    Beruf:
    Arbeiter
    Ort:
    digital-eliteboard
    AW: Hayat tv u DM 800

    Jesam jarane to sam na pc podesio al sta trebam ubacit u ccam da bi to laufalo u ponedeljak mi dolazi i kartica od sky i hd programi pa de ako znas da ja to odjednom ubacim sta mi treba da bi laufalo
    hvala
     
    #3
  5. sbanane
    Offline

    sbanane Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    20. Februar 2009
    Beiträge:
    1.254
    Zustimmungen:
    1.405
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    192.168.178.1
    AW: Hayat tv u DM 800

    Potz

    Imam isto te dve Karte

    Cfg bi ovako mogao izgledati za Dream preko smargo



    ############# Hayat Sat/Bih ###############
    SERIAL READER : /dev/usb/tts/0 smartreader+
    SMARTCARD CLOCK FREQUENCY: /dev/usb/tts/0 5500000
    #####################################

    ########### Sky Deutschland ###############
    SERIAL READER : /dev/usb/tts/1 smartreader+
    SMARTCARD CLOCK FREQUENCY: /dev/usb/tts/1 9600000
    #####################################
     
    #4
  6. Borko23
    Offline

    Borko23 Chef Mod

    Registriert:
    8. März 2009
    Beiträge:
    5.831
    Zustimmungen:
    5.021
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Hayat tv u DM 800

    Ja sam morao za newenigma da stavim u normal mode
     
    #5
  7. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Hayat tv u DM 800

    hayat je najbolje iz newcs-a pokrenuti zbog poznatih problema!:emoticon-0167-beer:
     
    #6
  8. Crni
    Offline

    Crni Hacker

    Registriert:
    20. August 2009
    Beiträge:
    327
    Zustimmungen:
    54
    Punkte für Erfolge:
    28
    Beruf:
    Arbeiter
    Ort:
    digital-eliteboard
    AW: Hayat tv u DM 800

    Cao drustvo sbanane ide hayat al samo hayat sat onaj drugi hayat bih ne ide pojma nemam zasto ak onebude proradilo nazvacu u sarajevu da pitam u cemu je problem a sky kartica i hd treba mi sutra doci onda cu probati dali ide
    jos jedno pitanje uz sky de porucio sam i HD kanale dali dolazi posebno kartica ili ne ako da onda sta trebam ubacit u conf.cfg da b i iona laufala
    i jedna osoba mi kaze da je najbolje da za HD kartica ne ide preko smargo nego u intern slot od DM 800 sta vi kazete
    pozz
     
    Zuletzt bearbeitet: 22. August 2010
    #7
  9. sbanane
    Offline

    sbanane Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    20. Februar 2009
    Beiträge:
    1.254
    Zustimmungen:
    1.405
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    192.168.178.1
    AW: Hayat tv u DM 800

    za hayat bih moras dole u sarajevo nazvati da ti pustu freischaltsignal. ja sam ceko oko 15 min dok je proradio bih. aktualizarao sam karticu u octagon 908. drugi put kada aktualizaro karticu za jednog kolegu onda je trajalo celu noc.

    sta se sky de tice mislim da neigra veliku ulogu gde ti je kartica posto ti je lokalna. na smargo mozes je vise taktirati u internom slotu ne bi vise iso od 6mhz

    pozdrav
     
    #8
  10. Crni
    Offline

    Crni Hacker

    Registriert:
    20. August 2009
    Beiträge:
    327
    Zustimmungen:
    54
    Punkte für Erfolge:
    28
    Beruf:
    Arbeiter
    Ort:
    digital-eliteboard
    AW: Hayat tv u DM 800

    Aha ok vidjecu dok mi dodju kartice
    a reci mi ono sto si mi napisao za hayat kod mene ne ide evo pokusavam da pokrenem al ne ide neznam zasto jasam kopiro i tako to ubacio u cccam
    e jedino sto ja imam gemini 2 v 5.0 i ja nemogu da nadjem nigde gde da kernel modul da bi usb aktiviro to nema kod mene ili ne ide sa ovom versijom mozda bi trebao gemini v 4.5 da instaliram jer zna da ima kernel modul sta ti kazes na sve ovo
     
    #9
  11. sbanane
    Offline

    sbanane Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    20. Februar 2009
    Beiträge:
    1.254
    Zustimmungen:
    1.405
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    192.168.178.1
    AW: Hayat tv u DM 800

    moras dole zvati da ti pustu hayat bih. pripremi serijski broj i oni ce ti dapustu signal.
    ima jedan thread od tom problemu. kolega paradox je nesto lupao na engleskom

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?



    koliko ja znam da su kernelmodule na gemini 5 vec aktivirani. potreban je samo reboot.
     
    #10
  12. Crni
    Offline

    Crni Hacker

    Registriert:
    20. August 2009
    Beiträge:
    327
    Zustimmungen:
    54
    Punkte für Erfolge:
    28
    Beruf:
    Arbeiter
    Ort:
    digital-eliteboard
    AW: Hayat tv u DM 800

    e neznam sa gemini v 4.5 i idem na kernelmodul sve stavim na JA radi sve ok ubacim 5.0 ne radi i reebot isve sam probao ne ide mora msada opet da vratim na v.4.5 nista mi drugo ne preostaje ipak hval tebi zivijo
     
    #11
  13. sbanane
    Offline

    sbanane Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    20. Februar 2009
    Beiträge:
    1.254
    Zustimmungen:
    1.405
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    192.168.178.1
    AW: Hayat tv u DM 800

    opet ja crni

    u drugom boardu pise neko da je stavio smargo na normal mode (gemini 5.1).
    u cfg ima ovo
    Code:
    /dev/ttyUSB0
    posle nabodes smargo i dream automatski aktivira kernelmodule. pokusaj jos to. mora da radi.
     
    #12
  14. Crni
    Offline

    Crni Hacker

    Registriert:
    20. August 2009
    Beiträge:
    327
    Zustimmungen:
    54
    Punkte für Erfolge:
    28
    Beruf:
    Arbeiter
    Ort:
    digital-eliteboard
    AW: Hayat tv u DM 800

    ahae to je opet nesta drugo jasam smargo na auto mhz je nesto preko 3 i onda na dreambox
    znaci da vratim na normal i na automatisch da nediram mhz nista sve na auto
     
    #13
  15. Crni
    Offline

    Crni Hacker

    Registriert:
    20. August 2009
    Beiträge:
    327
    Zustimmungen:
    54
    Punkte für Erfolge:
    28
    Beruf:
    Arbeiter
    Ort:
    digital-eliteboard
    AW: Hayat tv u DM 800

    IDE DRUG samo sam prebacio na normal u smrago i krenulo odma
    eto vidis citao sam da trebam na dreambox da prebacim a ne ide ok drug cujemo se puno hvala zivio
     
    #14
  16. Borko23
    Offline

    Borko23 Chef Mod

    Registriert:
    8. März 2009
    Beiträge:
    5.831
    Zustimmungen:
    5.021
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Hayat tv u DM 800

    Ja sam morao na normal, i box neustarten. Ako hoces da koristis DM800 kao server onda ti je sky karta bolja u smargu.
     
    #15
    sbanane gefällt das.

Diese Seite empfehlen