1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

FritzBox 7390 entbranden

Dieses Thema im Forum "Polnisch" wurde erstellt von banan61, 4. August 2011.

  1. banan61
    Offline

    banan61 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    8. Mai 2009
    Beiträge:
    98
    Zustimmungen:
    9
    Punkte für Erfolge:
    8
    Ort:
    NRW
    Hallo,

    mam pytanie do specjalistow od Fritzboxa:
    -mam jeden od 1und1, mam nadzieje ze idzie go entbranden?
    -jakis sposob na entbrandem znalazlem na tym forum ale nie pisze czy tym sposobem idzie ten Fritzbox zrobic (pisze tylko ogolnie o Fritzbox-ach)
    -jezeli idzie, to czy dobrze zrozumialem ten sposob.Telnet aktywowac telefonem analogowym przez #96*7*
    Gdy telnet aktywny polaczyc sie z Fritzbox i przez podanie IP adresu ipodac komende:
    echo firmware_version avm >> /proc/sys/urlader/environment
    FritzBox neustarten i wgrac programen ruKernelTool orginalne img od AVM.

    Jest to prawidlowy sposob zeby ten Box entbranden?

    Dzieki za pomoc.



     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. anton1963
    Offline

    anton1963 Hacker

    Registriert:
    18. Dezember 2009
    Beiträge:
    485
    Zustimmungen:
    418
    Punkte für Erfolge:
    63
    Ort:
    bei meiner Frau
    AW: FritzBox 7390 entbranden

    servos,mie by to tez interesowalo co i jak i co to daje???
    na pewno bydzie wiedziol @czutok tyn pjeron :wacko1:
     
    #2
  4. czutok
    Offline

    czutok Best Member

    Registriert:
    17. März 2009
    Beiträge:
    24.324
    Zustimmungen:
    9.412
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    Unter ne Brücke
    AW: FritzBox 7390 entbranden

    czutok wie i powie

    entbranden w zasadzie nic nie daje extra , a jak fritz jest z 1&1 i jest na umowie to nawet mozesz miec problemy z leitungem jak go entbrandujesz

    on teraz jest tak jak by z simlokiem na danego anbitera , jak sciagniesz blokade ( branding ) to mozesz wgrac inny soft itp.

    czy sie oplaca ?? musicie sami wiedziec
     
    #3
    banan61 und anton1963 gefällt das.
  5. banan61
    Offline

    banan61 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    8. Mai 2009
    Beiträge:
    98
    Zustimmungen:
    9
    Punkte für Erfolge:
    8
    Ort:
    NRW
    AW: FritzBox 7390 entbranden

    Mam 1&1 branding a anbiter to T-com (jeszcze). Mnie glownie chodzi o zawsze aktualny soft od AVM, wiec dlatego chcialbym go entbranden.
     
    #4
  6. Oczaty
    Offline

    Oczaty Newbie

    Registriert:
    25. Juni 2009
    Beiträge:
    16
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: FritzBox 7390 entbranden

    Hi,

    jo tysz mom Fritz Box od Kabel Deutschland ale jak chca aktualny Soft to ida na AVM i tam sciongom a nie czekom az bydzie tyn Soft z Kabel Deutschland.

    Moze tysz tak mozesz robic?

    Pozdro
    Oczaty
     
    #5
  7. czutok
    Offline

    czutok Best Member

    Registriert:
    17. März 2009
    Beiträge:
    24.324
    Zustimmungen:
    9.412
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    Unter ne Brücke
    AW: FritzBox 7390 entbranden

    @

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?



    nie we wszystkich tak idzie , jak jest fritz gebrendet to nie mozesz se instalowac softu jaki chcesz , tylko taki jaki twoj anbiter da frei
     
    #6
  8. Oczaty
    Offline

    Oczaty Newbie

    Registriert:
    25. Juni 2009
    Beiträge:
    16
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: FritzBox 7390 entbranden

    @ czutok,

    i widzisz zas zech sie cos od Ciebie nauczyl.:hell

    Gruß
     
    #7
  9. camkey
    Offline

    camkey Newbie

    Registriert:
    21. Juli 2011
    Beiträge:
    22
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: FritzBox 7390 entbranden

    Nie do konca prawda.

    Kazda Frytke da sie aktualizowac dowolnym softem, wystarczy zalaczyc "Experten Ansicht". Jesli soft nie jest sygnowany przez AVM, musisz jeszcze miec zalaczony passwort i potwierdzic, ze wiesz co robisz.
     
    #8
  10. Trust74
    Offline

    Trust74 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    27. Oktober 2009
    Beiträge:
    61
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: FritzBox 7390 entbranden

    Witam
    Panowie jaka jest najnowsza wersja obecnie
    oscama do
    FritzBoxa 7390 ?


    pozdrawiam..
     
    #9
  11. chill24
    Offline

    chill24 Freak

    Registriert:
    21. Juni 2008
    Beiträge:
    249
    Zustimmungen:
    4
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Niedersachsen
    AW: FritzBox 7390 entbranden

    Aktualny FW to 84.05.05

    Ja od wielu lat uzywam FB z 1u1 (7170,7270,7390) i jeszcze nie slyszalem otym ze czeba uzywac jakis specjalny fw z 1u1. Zawsze jak jest aktualny fw to robie online update albo zciagam Firmware datei z avm.de i instaluje. Branding byl zawsze nienaruszony.

    Co hodzi o entbranden to zrobilem to z mojim 7170, i jedynie zzyskalem ulepszenie w tym, ze jak zmienilem prowidera to mialem wieksze mozliwosci z ustawieniami. Tak to zadnych ulepszen nie zzyakalem, aktualnosc nowych FW bylo to samo.


    @czutok

    a jakie problemy bym mial z 1und1? Faktem jest ze 1und1 w razie problemow z siecia, whodzi na boxa.
    Ale oni to robili na mojim 7170 w wersi UI i w wersji free, i jeszcze nigdy nie mialem problemow ani z 1u1 ani z laczem
     
    #10

Diese Seite empfehlen