1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

drembox 500 clone

Dieses Thema im Forum "Polnisch" wurde erstellt von hans25, 13. März 2010.

  1. hans25
    Offline

    hans25 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    20. April 2008
    Beiträge:
    95
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    8
    Witam serdecznie

    prosze o porade, a wiec od 3 tygodni jestem posiadaczem dremboxa 500 i mam problem, jak ide spac to wylacze dremboxa i telewizor pilotem, potem wylacze dremboxa z tylu komplet aus i telewizor tez, i gdy rano wstane i wszystko wlacze to freie programy chodza np rtl, pro7 itd, ale cyfra nie chdzi, musze wlaczyc komputer i internet trenen a potem verbunden szuka nowe ip adrese i wtedy jak uruchomie ddc progranm to pokazuje komputer rute i drembox zilone linie a wiec wszystko w porzadku i wtedy wszystko swieci, a za nim tego nie zrobie to jest czerwona linia do dremboxa jak by nie mial polaczenia i cyfra nie swieci, w dremboxie zrobilem zielone heksien przy DHCP weg ale nic nie pomaga, denerwuje mnie to ze za kazdy razem musze wlaczac komputer i fumelowac, jest na to jakis sposub, zeby tego nie robic? Za porade i pouczenie bede bardzo wdzieczny
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. banan61
    Offline

    banan61 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    8. Mai 2009
    Beiträge:
    98
    Zustimmungen:
    9
    Punkte für Erfolge:
    8
    Ort:
    NRW
    AW: drembox 500 clone

    W DM trzeba DHCP wylaczyc i wpisac IP, maske,bramke. To samo musisz zrobic w router tzn.wylaczyc DHCP i musi latac.
     
    #2
  4. hans25
    Offline

    hans25 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    20. April 2008
    Beiträge:
    95
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: drembox 500 clone

    dzieki bannan61 ale nie za bardzo rozumiem co masz na mysli, w drrmboxie zielony chexsien przy DHCP zrobilem weg ip adrese od dremboxa mozna widziec i moje tez, ale robi sie to samo co napisalem wyzej, moglbys troche wiecej i jasniej to opisac, bo nie jestem w tym obeznany mam go dopieru 3 tygodnie
    co to jest maska i bramka?
     
    Zuletzt bearbeitet: 13. März 2010
    #3
  5. hans25
    Offline

    hans25 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    20. April 2008
    Beiträge:
    95
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: drembox 500 clone

    hans25 dzieki bannan61 ale nie za bardzo rozumiem co masz na mysli, w drrmboxie zielony chexsien przy DHCP zrobilem weg ip adrese od dremboxa mozna widziec i moje tez, ale robi sie to samo co napisalem wyzej, moglbys troche wiecej i jasniej to opisac, bo nie jestem w tym obeznany mam go dopieru 3 tygodnie


    w rucie stoi drembox TCP port 80 i TCP port 21 jest to dobrze? I jeszcze to znalazlem
    Sie können den Namen beibehalten oder einen eigenen Namen vergeben (z.B. PC-Arbeitszimmer).
    Name
    drembox
    Benutzer

    IP-Adresse
    192.168......


    MAC-Adresse
    00.........


    Diesem Netzwerkgerät immer die gleiche IP-Adresse zuweisen. ma byc tu heksien?
     
    Zuletzt bearbeitet: 13. März 2010
    #4
  6. hans25
    Offline

    hans25 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    20. April 2008
    Beiträge:
    95
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: drembox 500 clone

    prosze o porade
     
    #5
  7. czutok
    Offline

    czutok Best Member

    Registriert:
    17. März 2009
    Beiträge:
    24.335
    Zustimmungen:
    9.414
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    Unter ne Brücke
    AW: drembox 500 clone

    wszystkie niepotrzebne ci porty zablokuj , bo mozesz sie zdziwic jak ktos se przejmie kontrole nad twoim sprzetem.

    w dreamie wylach dhcp , ten haczyk , wpisz se manualnie ip adres , potem wystartuj dreama na nowo to zostanie wszystko zapamietane

    tylko nie z pradu wylaczyc , ale pilotem , na menü, 1 raz w lewo , enigma neustarten , albo jak masz po PL to gui restart albo cos w tym stylu
    do tego ustaw se cccam ten ktory uzywasz , i po wystartowaniu dreama zawsze bedzie mie ten sam ip adres i zawsze bedzie automatycznie startowal na tym kanale na ktorym go wylaczysz
     
    #6
    hans25 gefällt das.
  8. hans25
    Offline

    hans25 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    20. April 2008
    Beiträge:
    95
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: drembox 500 clone

    to znaczy ze te porty moge po kasowac nie potrzebuje tego? a tutaj musi byc haczyk Diesem Netzwerkgerät immer die gleiche IP-Adresse zuweisen?.
     
    #7
  9. Paulek
    Offline

    Paulek Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    22. Dezember 2009
    Beiträge:
    36
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: drembox 500 clone

    Witam,hans25 w Dremie musisz DHCP dac na nie i ustawic IP np. dasz 192.168.2.2 nastepnie Netzmaske dajesz 255.255.255.0 Gateway dajesz na tak i ustawiasz ip twojego rutera np.192.168.2.2 klikasz na zapisz albo OK najlepiej zröb reboot drema i to wszysko.Jak piszesz pytania to musisz tez podac jakie image jest w dremie czasem sa drobne ruznice w sposobie bootowania jak niewiesz jak to wylacz wtyczke z pradu.Porty w ruterze niemusisz otwierac.Pozdrawiam
     
    #8
    hans25 gefällt das.
  10. hans25
    Offline

    hans25 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    20. April 2008
    Beiträge:
    95
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: drembox 500 clone

    image jest Mg Camd 1.35 na moim dremboxie. Ale mam drugi problem mialem dwa inne dremboxy w moim porcie i je skasowalem i teraz u tych dwoch nie swieci cyfra, te inne dwa byly tez u mnie fleszowane. Moge port od dremboxa w rucie skasowac?
     
    #9
  11. czutok
    Offline

    czutok Best Member

    Registriert:
    17. März 2009
    Beiträge:
    24.335
    Zustimmungen:
    9.414
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    Unter ne Brücke
    AW: drembox 500 clone

    jezeli skasujesz port przes ktory leci cs to nie bedzie na zadnym dzialac poza tym gdzie jest karta

    wszytkie porty typu 21 , 23 , 80 , 16001 itp co masz do dreamow powinny byc zamkniete , tylko ten port ktorego uzywasz do cs (standart jest 12000) powinien byc wpisany i na ip tego dreama gdzie jest karta
     
    #10
    hans25 gefällt das.
  12. hans25
    Offline

    hans25 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    20. April 2008
    Beiträge:
    95
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: drembox 500 clone

    Witam!

    to znowu ja z moim problemem, zrobilem tak jak w czoraj mi doradziliscie, ale nic nie pomoglo, a wiec idac spac wylaczylem dremboxa i telewizor pilotem potem komplet wylaczylem dremba z tylu przyciskiem i telewizor tez,Przd wylaczenim ogladalem na cyfze i jak dzisiaj rano wstalem i wlaczylem obydwa to bylo ciemno, rtl i te inne chodzily, moze dlatego to sie tak robi ze drembox botuje? i potem nie ma polaczenia z ruta.software na dremboxie image jest Mg Camd 1.35,jak ja jestem w domu no to troche fumeluje, dremboxa jeszcze raz neue starten potem mg camd neue starten i swieci ale moja zona nie ma o tym pojecia i nie chce zeby cos popsula, moze ktos ma nowa ide co to moze byc.
     
    Zuletzt bearbeitet: 14. März 2010
    #11
  13. Paulek
    Offline

    Paulek Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    22. Dezember 2009
    Beiträge:
    36
    Zustimmungen:
    2
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: drembox 500 clone

    Witam teraz jest nowy problem jest DM 500 i DM 500Hd niby nic ale jeden to Enigma a drugi to Newnigma2 i pozatem (image jest Mg Camd 1.35) to niejest Image tylko camd sciagnij z netu potrzebne config.do cyfry+.Niewiem dlaczego wylaczasz drema z tylu wystarczy pilotemi telewizor i jest OK.Pozdrawiam
     
    #12
    hans25 gefällt das.
  14. Rey
    Offline

    Rey Hacker

    Registriert:
    20. November 2008
    Beiträge:
    355
    Zustimmungen:
    11
    Punkte für Erfolge:
    18
    AW: drembox 500 clone

    Jak bym wszystkie porty pozamykal, to bym przez dyn niewszedl na moje Serwery.
     
    #13
    hans25 gefällt das.
  15. hans25
    Offline

    hans25 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    20. April 2008
    Beiträge:
    95
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: drembox 500 clone

    hallo!

    znalazlem na dream up cos takiego Dreambox_key_ANTR@G_Up3_19.03.rar
    TV Globo =01 Private Spice (13.0E), to znaczy ze po w graniu key bedzie swiecic? jezeli tak to jakim programem mam to w grac do dreamboxa i jak to sie robi? ZA kazda rade bede wdzieczny.

     
    #14
  16. banan61
    Offline

    banan61 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    8. Mai 2009
    Beiträge:
    98
    Zustimmungen:
    9
    Punkte für Erfolge:
    8
    Ort:
    NRW
    AW: drembox 500 clone

    Czy bedzie swiecic? wrzucisz to zobaczysz.
    Programem np. TotalCommander polaczysz sie z Dreambox-em i jak rozpakujesz ten plik zawartosci wrzucisz do var/keys i var/scce.
    No i odpowiedni emulator wybrac do ktorego sa te keys.
     
    #15

Diese Seite empfehlen