1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

dream 800

Dieses Thema im Forum "Dreambox" wurde erstellt von svabo, 5. November 2009.

  1. svabo
    Offline

    svabo Ist oft hier

    Registriert:
    11. Dezember 2007
    Beiträge:
    125
    Zustimmungen:
    7
    Punkte für Erfolge:
    0
    Postovanje dragi zemljaci od prije par dana sam i ja vlasnik dm800 a do sada sam imao legendarni humax5400 pa tako da sam skroz neupucen u vezi d.box
    Citao sam po forumu u vezi CS al jos nisam svario skroz cinimise kao prvo treba mi cccam debian a onaj link u forumu nije vise aktuelan
    I ja sam platio kao mnogi drugi za godisnju pretplatu ali slika koci nemam bhtv1,ovaj sto je pravio ne javlja se navodno boluje:dfingers: pa bi ja pokusao sam a za pretplatu od nekih nasih kanala nije problem nabavicu karticu.Prije nego se pretplatim da li bi neko mogao na privat ili ovde pojasniti kako ovo sve radi tj.kako nastelovati router reciver i sta sve traba od alata(trenutno je kod mene CCcam2.0.11).Ako neko ima volje,znanja i zeli pomoci neka se javi na pv ili ovde a ja cu jos malo pokusati citati i uciti al se bojim da sta ne zeznem i ovo sto sad imam.HVALA
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: dream 800

    Zdravo Druze..

    Vec ako si imao CS onda je pola Posla vec oduzeto...kao Prvo Kupi sebi jednu Lokal kartu,kao drugo ces dase prijavis na dyndns tu ces da otvoris sebi jedan Accont,kako to ide vidi ovde

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

    ,poslije toga ces da Otvoris Port na ruteru,sve zavisi koji Ruter imas,upisaces svoje Podatke sa koima si se prijavio na dyndns,te ces podatke da upises u Ruteru u odgovarajucu rubriku,ako je to sve uspjesno proslo,onda idemo na Trazit/davati svoju Lokal Kartu,to ces uraditi ovde u CS Bereichu,otvoris jednu Temu sta trazis i sta imas... ako se neko javi dabi zelio da stobom djeli,onda ces upisati jednu F: u Cccam cfg u var>ect>cccam cfg i dati jednu C: liniju

    Kako izgledaju tipicne F: i C: linije

    F: Jaran Lozinka 2 0 0 { 0:0:2 }

    C: mojhost.dyndns.org 12000 Jaran Lozinka no

    e tobi bilo to...
     
    #2
  4. svabo
    Offline

    svabo Ist oft hier

    Registriert:
    11. Dezember 2007
    Beiträge:
    125
    Zustimmungen:
    7
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: dream 800

    Vozdra Murati
    Ja imam jos CS samo sto ja veze nemam dali kome dajem posto kao rekoh platio sam da mi naprave,jel ta lokal kartica jel to ORGINALNA kartica dali bi ja sad mogao da pokusam sam da se ukljucim na bhtv1 posto ga nemogu gledati i sad ako mogu davati i uzimati i da nadzem nekoga nekako mi je to jasno sa oslobadzanjem porta ali ovo F I C mi nije jasno i ako nadzem nekoga kako da znam da je to ta osoba i taj paswort dje da stavim.Ako imas vremena pojani mi pasa hvala ti unaprijd.
    PS.Dali bi ja sad kada bi napravio acount DNS mogao sebe naci na mrezi i vidjeti uzimanje i davanje veze
     
    Zuletzt bearbeitet: 5. November 2009
    #3
  5. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: dream 800


    ovako,de prvo pogledaj ovde

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

    procitaj ovo...da nebi sad pisao ponovo..pa ceti biti dosta jasnije...onda ce biti lakse i meni dati to Objasnim...;=)
     
    #4
  6. svabo
    Offline

    svabo Ist oft hier

    Registriert:
    11. Dezember 2007
    Beiträge:
    125
    Zustimmungen:
    7
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: dream 800

    Znaci kao prvo DNS acount
    evo napravio sam DNS acount i namjestio u ruteru i sta sada
     
    Zuletzt bearbeitet: 7. November 2009
    #5
  7. svabo
    Offline

    svabo Ist oft hier

    Registriert:
    11. Dezember 2007
    Beiträge:
    125
    Zustimmungen:
    7
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: dream 800

    jel nema niko vise volje da pomogne stvarno citam al ne kapiram bas sve
    acount sam namjestio anwendungsnamen sam stavio dns ,sta da stavim za ip adresu od mog kompa ili od dm800 i tamo kod dns nikako nemogu da akrtiviram wild kart-disabled a acount je u redu u ruteru stoji za port start 53 ende 53(PORTWEITERLEITUNG nadam da se ovdje port otvara) datenverhkertyp tcp
    jeli ovaj dns acount radi kao web space jer kada idem prekoo ftp ili direktno ukucavanje adrese nema odgovora,hajd sad pomaazite hvala vam
     
    Zuletzt bearbeitet: 9. November 2009
    #6
  8. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: dream 800

    Da tu trebas da otvoris Port,izaberi neki sa pet brojeva,onda idi na ovu Stranicu dabi video dali je otvoren

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

    tu gdje Pise What Port? upisi taj Port koji hoces da otvoris i ides na check ..
     
    #7
    svabo gefällt das.
  9. svabo
    Offline

    svabo Ist oft hier

    Registriert:
    11. Dezember 2007
    Beiträge:
    125
    Zustimmungen:
    7
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: dream 800

    uradio sam ali pise EROR
     
    #8
  10. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: dream 800

    Onda nisi nesto dobro uradi..nije mi poznat tvoj Ruter pa ti nemogu oavko dierkt da kazem gdje i kako...
     
    #9
  11. svabo
    Offline

    svabo Ist oft hier

    Registriert:
    11. Dezember 2007
    Beiträge:
    125
    Zustimmungen:
    7
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: dream 800

    sad je u redu stavio sam sad ip od drema a eror je bio zato sto sam prvi put stavio od kompa, hajde PASA MURATI SAD DALJE OBJASNJAJI
    NA DYNS mi jos stoji wild card disabled igrali to kakvu ulogu
     
    Zuletzt bearbeitet: 11. November 2009
    #10
  12. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: dream 800

    To neigra nikakvu ulogu...za tebe je vazno dole gdje Pise IP Adress tu ti mora da bude ista IP kao i dole izpod,ako nije onda ti ruter neradi Automaski Update,ili nisi dobro upisao u ruter..
     
    #11
  13. janicar
    Offline

    janicar VIP

    Registriert:
    5. August 2008
    Beiträge:
    202
    Zustimmungen:
    312
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    BiH
    Homepage:
    AW: dream 800

    tutorijal by macro1

    Sada ću obijasnit kako Acccaunt InaDyn koji smo napravili upisat u DM

    pa krenimo sa na daljincu stisnemo plavu tipku slika 1


    1
    [​IMG]

    dobijemo sliku 2

    2
    [​IMG]

    i sada nađemo (extras/setup) daljincu stisnemo OK dobijemo sliku 3

    3
    [​IMG]


    pa ponovno OK nađemo Inadyn (dynymic DNS client) slika 4

    4
    [​IMG]


    nađemo set UP i stisnemo Ok sljedi slika 5


    5
    [​IMG]

    sad ovdje upišemo Username ,password to čemo napravit tako da dođemo do Username stisnemo OK i izzbrišemo sa crvenim dogmetom na daljincu tako ponovinoi za password i hostname Alias ostalo mora bit namješteno kao na slici 6
    6
    [​IMG]

    sada na dljincu stisnemo zelenu tipku i spremi sad će bit slika 8

    8
    [​IMG]

    nađemo Status:running (Logfile aviable) slka 8 i stisnemo OK da pvijerimo jeli se Obnovila IP slika 9


    9
    [​IMG]

    Ovo sam izbriso eradi svoje zaštite ovdje gdje je označeno
    crvemim mora pisat vaš hostname u DM (alias ) a IP vašeg ISP-a mora pisat gdje je označeno žutim sada nam je ostalo jioš otvorit portove u rutheru

    tnx macro1
     
    #12
  14. Borko23
    Offline

    Borko23 VIP

    Registriert:
    8. März 2009
    Beiträge:
    5.831
    Zustimmungen:
    5.021
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: dream 800

    Svaka cast, bolje se nije moglo objasniti
     
    #13

Diese Seite empfehlen