1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

Dm 600 pvr

Dieses Thema im Forum "Dreambox" wurde erstellt von narog_n, 21. Januar 2010.

  1. narog_n
    Offline

    narog_n Best Member

    Registriert:
    12. September 2009
    Beiträge:
    1.122
    Zustimmungen:
    588
    Punkte für Erfolge:
    113
    Geschlecht:
    männlich
    Kupio sam si doticni reciver prije neki dan a danas sam kupio i festplatte za njega Samsung SpinPoint M5P1 160GB (HM160HC). U Einbauanleitung stoji da Jumper moram na Cable Select postavit. Kako nije bio ni jedan Jumper u pakovanju ja sam je jednostavno ostavio na Master i ugradio. Festplatta je odmah bila prepoznata i ja sam je formatirao i snimanje radi kako treba. Moje pitanje glasi cemu to Cabel Select sluzi i mora li to uopste bit. Ako mora da sutra kupim i Jamper pa da to odradim.
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Dm 600 pvr

    pitaj ovoga,on je trucnjak za te resivere!

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

     
    #2
  4. motumba
    Offline

    motumba VIP

    Registriert:
    8. Dezember 2007
    Beiträge:
    1.498
    Zustimmungen:
    493
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Germany
    AW: Dm 600 pvr


    Pozzz

    Ma ne treba ti to. Ako ti radi HDD kako treba onda je sve ok. Ni ja nemam ni u jednom od Dreamboxa ikakav Jumper i sve radi godinama kako treba.
    Ta opcija "cable select" ti je isto kao master i slave u komputeru. Posto ti imas svakako samo jedan HDD ugradjen, netreba ti to.


    pozzz
     
    #3
  5. narog_n
    Offline

    narog_n Best Member

    Registriert:
    12. September 2009
    Beiträge:
    1.122
    Zustimmungen:
    588
    Punkte für Erfolge:
    113
    Geschlecht:
    männlich
    AW: Dm 600 pvr

    HDD radi kako treba, sad mi nesto drugo nije jasno. Kad sam tek ugradio festplatte mogao sam je bez problema formatirat, onda sam nesto na nju snimio cisto da vidim dali sve radi kako treba. Ali sad je nemogu vise formatirat, uvjek mi nesto stoji sto ja nekontam jer sam sa linux na vi :emoticon-0136-giggl. Evo i par fotos kako to sve izgleda. Jos nest, sta znaci ovo na kraju - MOUTED.
     
    #4
  6. motumba
    Offline

    motumba VIP

    Registriert:
    8. Dezember 2007
    Beiträge:
    1.498
    Zustimmungen:
    493
    Punkte für Erfolge:
    0
    Ort:
    Germany
    AW: Dm 600 pvr


    Pozzz

    To MOUTED bi trebalo po pravilu MOUNTED da pise. To znaci Eingehangen,...odprilike na nas prikljucena, aktivirana Festplatta. Kad odes na Aushängen, onda ti je deaktivirana Festplatta iako je ugradjena. Na taj nacin mozes da deaktiviras tako te stvari, bez da je vadis iz receivera.

    Idi na "Aushängen". Zatim iskljuci struju od receivera i ponovo ukljuci. Kad bude opet kompletno startovao i ako je ne bude mozda sam prepoznao, idi na "Einhängen" i pokusaj je onda initializirati.

    Moguce je da ti je Festplatta mozda i u upotrebi, da ti radi mozda timeshift ili neki timer programiran ili swap na platti.

    I meni se tako znalo desiti, nekad je cak bilo dovoljno receiver kompletno ugasiti i upaliti i onda je moglo.
    Kod jednog dreamboxa sam morao i image promjeniti, drukcije nije htjelo.
    Ali probaj prvo ovo sto sam ti napisao.

    pozdrav
     
    #5
  7. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Dm 600 pvr

    probaj telnetom da formatiras!

    unmount /hdd
    mkfs.ext /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part1

    mount /hdd
    mount /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part1

    i vidi dali ti uopste snima u mapu hdd,mozda snima negde drugde,pa zato i neide format!
     
    #6
  8. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Dm 600 pvr

    ali mozda ti nisi ni ispravno ugradio hdd!to ovako ide!

    znaci prvo nam je potreban dreambox i harddisk


    Pobrisao sam ove slike da nebi bas neko dosao na Ideju da to Isproba ;=)
     
    Zuletzt von einem Moderator bearbeitet: 21. Januar 2010
    #7
  9. narog_n
    Offline

    narog_n Best Member

    Registriert:
    12. September 2009
    Beiträge:
    1.122
    Zustimmungen:
    588
    Punkte für Erfolge:
    113
    Geschlecht:
    männlich
    AW: Dm 600 pvr

    lud si 100 gradi, puko sam od smjeha:338::338::338:
     
    #8
  10. narog_n
    Offline

    narog_n Best Member

    Registriert:
    12. September 2009
    Beiträge:
    1.122
    Zustimmungen:
    588
    Punkte für Erfolge:
    113
    Geschlecht:
    männlich
    AW: Dm 600 pvr

    neznam ti ja ovo hababe, neznam ni sta je taj telenet. gledo sam i snima u hdd
     
    #9
  11. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Dm 600 pvr

    ovim postupkom sam duboko iznenadjen i uvredjen!znas da se jedva snalazim sa ubacivanjem ovih slika,i trebao mi dobar sat dok sam to ubacio a ti jednim klikom to izbrises!za ovo imas zuti karton!:Laie_87A:
     
    #10
  12. narog_n
    Offline

    narog_n Best Member

    Registriert:
    12. September 2009
    Beiträge:
    1.122
    Zustimmungen:
    588
    Punkte für Erfolge:
    113
    Geschlecht:
    männlich
    AW: Dm 600 pvr

    dali bih ja mogao instalirat na moj dm600pvr neki drugi image a da nediram ovaj koji je sad u njemu. vidim da ima neki program ili plugin po imenu barryallen sa kojim bi se to moglo uradit ali na USB. ja imam ugradjenu festplatte u reciver pa me interesuje dali bi se moglo i na nju instalirat neki drugi image i ako da kako to da odradim ????
     
    #11
  13. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Dm 600 pvr

    najbolje da u flash ubacis OoZoon image,onda uradis software update,i onda u meniju pod erweiterungen instaliras BA!i onda sa dcc ubacas image koje hoces!
     
    #12
    narog_n gefällt das.
  14. narog_n
    Offline

    narog_n Best Member

    Registriert:
    12. September 2009
    Beiträge:
    1.122
    Zustimmungen:
    588
    Punkte für Erfolge:
    113
    Geschlecht:
    männlich
    AW: Dm 600 pvr

    kolega "sbane" (pa mu se jos jednom ZAHVALJUJEM) mi je napisao na PN kako i sta da napravim. prava stvar ovaj barry allen, u flash-u imam Gemini jer mi se on nekako najvise dopada a sad cu isprobat i sve drugo sto ima za 600pvr pa cu da vidim sta i kako dalje. dali je kome poznat plugin za enigma2 sa kojim se moze imat EPG na nasim kanalima (HRT, Nova, RTL, itd....)
     
    #13
  15. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Dm 600 pvr

    probaj sa viewepg pluginom!
     
    #14
    narog_n gefällt das.
  16. sbanane
    Offline

    sbanane Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    20. Februar 2009
    Beiträge:
    1.254
    Zustimmungen:
    1.405
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    192.168.178.1
    AW: Dm 600 pvr

    pozz

    taj plugin radi sa image "dream elite". mogu potvrditi da radi na 16e. kako je na 1w nemogu ti kazem. moj kolega koristi dream elite i ubacio je to kod sebe na dm800. ja nisam kod sebe to probao posto mi nece instalirati taj image na stick. taj image navodno radi u flashu. zato se nisam i dalje stime bavio. da li postoji image za dm600 nisam mogo nadji u netu.
    mozda ce ti ovo pomoci

    h**p:/***.dream-elite.net
     
    #15
    narog_n gefällt das.

Diese Seite empfehlen