1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

DM 500 HD problem

Dieses Thema im Forum "Dreambox" wurde erstellt von ellie, 12. Juni 2012.

  1. ellie
    Offline

    ellie Ist oft hier

    Registriert:
    4. Oktober 2009
    Beiträge:
    150
    Zustimmungen:
    15
    Punkte für Erfolge:
    18
    Imam DM 500 HD i nece vise da otvara kanala niti da okrece motor samo pise greska tunera dali je crknuo tuner ili se da nekako podesiti
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. sbanane
    Offline

    sbanane Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    20. Februar 2009
    Beiträge:
    1.254
    Zustimmungen:
    1.405
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    192.168.178.1
    AW: DM 500 HD problem

    Pozz

    Mozda je Motor vrisnuo. Pokusaj sa neki drugi box
     
    #2
  4. ellie
    Offline

    ellie Ist oft hier

    Registriert:
    4. Oktober 2009
    Beiträge:
    150
    Zustimmungen:
    15
    Punkte für Erfolge:
    18
    AW: DM 500 HD problem

     
    #3
  5. sbanane
    Offline

    sbanane Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    20. Februar 2009
    Beiträge:
    1.254
    Zustimmungen:
    1.405
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    192.168.178.1
    AW: DM 500 HD problem

    Flashaj ponovo
     
    #4
  6. ellie
    Offline

    ellie Ist oft hier

    Registriert:
    4. Oktober 2009
    Beiträge:
    150
    Zustimmungen:
    15
    Punkte für Erfolge:
    18
    DM 500 HD flashen

    imao sam problem sa tunerom i rekli su mi da ponovo (flashen) i pokusao sam ali nece i nikako ne pozna DM 500 HD pokusavao sam sa vise dreamup versija ali nije islo lampica ne gori resiver ne poznaje nikako imali mu pomoci ili je do mog PC windovs 7
     
    #5
  7. sbanane
    Offline

    sbanane Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    20. Februar 2009
    Beiträge:
    1.254
    Zustimmungen:
    1.405
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    192.168.178.1
    AW: DM 500 HD flashen

    jesi li instalirao com port usb driver na pc? ako nisi evo -->

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?


    proveri jos da ti je napajac ispravan


    edit: spojijo sam tvoje topice
     
    #6
  8. ellie
    Offline

    ellie Ist oft hier

    Registriert:
    4. Oktober 2009
    Beiträge:
    150
    Zustimmungen:
    15
    Punkte für Erfolge:
    18
    AW: DM 500 HD problem

    pokusavao sam i sao ovim isto ne ide a napajac je nov nemoguce da je crknuo prije dva dana sam ga zamjenio
     
    #7
  9. sonyboys
    Offline

    sonyboys Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    14. Januar 2009
    Beiträge:
    1.373
    Zustimmungen:
    1.163
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Bastler
    Ort:
    Digital Elitebo
    AW: DM 500 HD problem

    da li si probao sa DreamUp i direktno na nulmodemkabel????
    i da li onda imas verbindug sa boxom?????
    pozz:emoticon-0117-talki
     
    #8
  10. ellie
    Offline

    ellie Ist oft hier

    Registriert:
    4. Oktober 2009
    Beiträge:
    150
    Zustimmungen:
    15
    Punkte für Erfolge:
    18
    AW: DM 500 HD problem

    jesam pokusavao sam DreamUp al imam i dm 500s ni njega nece da puni mislim da je do mog pc a uvjek je htjelo umoran sam od ovog dreambox nemam srece sanjima
     
    #9
  11. sonyboys
    Offline

    sonyboys Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    14. Januar 2009
    Beiträge:
    1.373
    Zustimmungen:
    1.163
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Bastler
    Ort:
    Digital Elitebo
    AW: DM 500 HD problem

    Nemoj da odustajes.Moras pozitivno da gledas....
    Ako imas mogucnost onda uzmi PC sa Windows XP jer sa njim bi trebalo da ide.....
     
    #10
  12. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: DM 500 HD problem

    imas u DB zadnju verziju dream up,on podrzava win7..imam i ja win7 i radi sve kako treba..
    ali nemislim da je do flasha..nego je u pitanju naj vjerovatnije turner..nadzi astru i onda izkluci motor
    tako dati stoji samo na astri i pokusaj onda u einstellunge da postavis samo jedan satelit i vidi dali ti hoce onda..
     
    #11
  13. ellie
    Offline

    ellie Ist oft hier

    Registriert:
    4. Oktober 2009
    Beiträge:
    150
    Zustimmungen:
    15
    Punkte für Erfolge:
    18
    AW: DM 500 HD problem

    od tri napajaca sva tri bila crknuta cak i novi napajac i zato nije htjelo nista,, DM 500hd nije mogao nikakao pokrenuti a DM 500s gorjela lampica al nije mogao da otvara kanal i to me je zbunjivalo kontajuci radi napajac a nece nista,,,
    Uvjek Prvo Provjeriti Napajac
    Hvala vam na pomoci ijako sam bio odustao od DREAMBOXA
     
    #12
  14. ellie
    Offline

    ellie Ist oft hier

    Registriert:
    4. Oktober 2009
    Beiträge:
    150
    Zustimmungen:
    15
    Punkte für Erfolge:
    18
    AW: DM 500 HD problem

    dreambox 500 hd merlin 3 kako cccam instalirati
     
    #13
  15. sonyboys
    Offline

    sonyboys Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    14. Januar 2009
    Beiträge:
    1.373
    Zustimmungen:
    1.163
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Bastler
    Ort:
    Digital Elitebo
    AW: DM 500 HD problem

    Instaliraj Tunisia Sat Addons Manager 3.0 i tu imas sve.
     
    #14
  16. Honda-Civic
    Online

    Honda-Civic Board Guru Supporter

    Registriert:
    13. August 2008
    Beiträge:
    1.326
    Zustimmungen:
    1.259
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: DM 500 HD problem

    hi
    Samo da dopunim kolega @sonyboysa tu imas najnoviji TSpanel ,ubacis i imas kako kaze sonyboys sve unutra a za instalaciju ako trebas upute onda cemo vec dalje :JC_hmmm:
     
    #15
    sonyboys gefällt das.

Diese Seite empfehlen