1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

Dbox2 Settingliste

Dieses Thema im Forum "Ostali" wurde erstellt von mrkin, 13. März 2009.

  1. mrkin
    Offline

    mrkin Newbie

    Registriert:
    14. Februar 2009
    Beiträge:
    29
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    3
    Pozdrav

    Imam problem sa ubacivanjem liste kanala u dbox2 sat sa MD-Image-om.Svaki puta kada ubacim novu listu i aktiviram je ne otvara ni te kanale(Kanal nicht verfügbar).Tek nakon suchlaufa na reciveru pronadje ih i onda je u redu ali nisu sortirani naravo po mom cejfu. Proba sam i sa Boqet Wizardom i sa Sat editNeutrino i uvijek isto.Vjerovatno nisam programe dobro nastelovo.
    Drugi problem je -Box mi ne nalazi sve kanale kada napravim suchlauf npr. na Thoru ne mogu da nadjem Digitv a sa drugim reciverom i istom antenom ide bez problema.
    Ima li neko kakav savjet?

    Hvala i pozdrav
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: Dbox2 Settingliste

    Zdravo mrkin,sa D-box nisam bas neki specijalista,pricekaj dok nas Kolega @motubma bude Online,on je Specijalista za D-box :hell
     
    #2
  4. dream600
    Offline

    dream600 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    5. April 2009
    Beiträge:
    66
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Dbox2 Settingliste

    Da ne otvaram novu temu ali imam isto problem sa pravljenjem liste za DM600.
    Prvo sam pokusao sa dreamboxeditom ali kad sam sve uredio(izbrisao nepotrebne kanale) i poslao na PC pa kad sam pokusao vratiti na DM(startovao box nanovo) nista se novo nije promjenilo.
    Izbrisao sam sve radio i daten ali kod novog startovanja box-a svi su radio stanice ostale neizbrisane.
    Pokusao sam i sa bouguet wizart setup ali slicna stvar kao sa prvim.
    Kad pokusam brisati preko daljinskog on se izbirse ali kod novog startanja DM pojavi se !!!!(uzvicnik) na tim kanalima ali je ipak gledljiv
    Sigurno pravim negdje gresku ali gdje??? trebam tek da je nadem....hvala za svaki savjet i pomoc
     
    Zuletzt bearbeitet: 11. April 2009
    #3
  5. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: Dbox2 Settingliste

    Zdravo,Probaj ako tije Dream prekljucen na Net,da preko bluepanela sa gemini servera skines Settings za Resiver imas vise vrsta..
     
    #4
  6. dream600
    Offline

    dream600 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    5. April 2009
    Beiträge:
    66
    Zustimmungen:
    0
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Dbox2 Settingliste

    napokon sam sinoc rijesio problem
    greskica je bila kod mene jer sam trebao potvrditi na dreambox neu laden
    hvala murati
     
    #5
  7. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: Dbox2 Settingliste

    Nema na cemu Jarane glavno dasi ti rijesio Problem :thank_you:
     
    #6

Diese Seite empfehlen