Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 3)

Warnung: Function eregi_replace() is deprecated in ..../archive/index.php(477) : eval()'d code (Zeile 13)
Instalacija 13°16°19° [Archiv] - Digital Eliteboard

PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Instalacija 13°16°19°



dejoo
03.02.2011, 16:07
Momci treba mi malo pomoc, uvezi hvatanje 13°16°19°

Kupicu Triax 95x85 Antenu, i Specialnu Sinu za hvatanje Satelita sa 3° razlike. :Inverto Multifeedhalter MultiConnect - Satdiscount GmbH (You can see links before reply)


Moj Problem je:

1.na koj SAT treba da pocnem da nadjem Signal ???

2. Znam da je 16° pre par meseca imao Kvar,
sad ja to nerazumem tacno. za hvatanje Total TV i Pink.
Koj Sat mi treba sad °16 ili 15.8° , znaci koj treba da najdem sa najjacem Signala. da imam ove nase EX-yu


hvala vam na Pomoc.

murati
03.02.2011, 17:03
uvjeka pocinjes sa Etuelsat..to nema nista veze sa kvarom..
ti trazis kao i prija..stavi eutel kao srednji LNB i tu nadzes signal i onda
sa strane stavis Astru i Hotrbird..

lucky0201
04.02.2011, 12:47
Ja ti nebi preporucio taj Inverto multiconnect nije se dobro pokazao bolje uzmi Megasat ili Alps LNB

maricka
04.02.2011, 14:16
Ja ti nebi preporucio taj Inverto multiconnect nije se dobro pokazao bolje uzmi Megasat ili Alps LNB

i ja se slasem stime taj Inverto multiconnect je za smece. najbolje da uzmes Alps LNB

blade_st
13.02.2011, 12:24
zasto smece,
imam inverto quad multiconnect na 16°, radi bez problema...

ne kazem sad koji je bolji ili losiji
samo ako sa alpsom ides na vise receivera
za astru i hotbird moras onda isto imat alps quad
dok sa jednim invertom na 16° ostale uzmes koje hoces - i prodjes jeftinije...

multifeed nosac moze i najjeftiniji (samo za razmak od 3°)

dejoo
28.02.2011, 21:03
jeli koj Program da trazem na 16° , da imam sve posle. ?

murati
28.02.2011, 21:08
pogledaj ovde pa izaberi... You can see links before reply

dejoo
01.03.2011, 11:28
lele Ljudi sto mora ovo da bude tako komplicirano. mislim da me Diseq sad zeza.
Sta je najbolje da trazim 16. direktno bez diseq , pa posle ostale, isto tako, tek na Kraj da prikljucim Disec.Schalter

ovo sam napisao u nemacki theard:
Von Rechts nach Links. A: Astra B: Eutelsat C: Hotbird =19, 16, 13

----O-----O-----O---- hinter der Antenne
13 16 19

Einstellungen bei der Dreambox 800:
Konfiguration einfach
Modus Disec A/B/C/D

Port A: Astra 19
Port B: EurobirdW2 16
Port C Hotbird 13
Port D: nichts Angeschlossen
Spannung und 22KHz setzen nein
Diseq nur bei Sat-Wechsel setzen nein

Honda-Civic
01.03.2011, 11:46
lele Ljudi sto mora ovo da bude tako komplicirano. mislim da me Diseq sad zeza.
Sta je najbolje da trazim 16. direktno bez diseq , pa posle ostale, isto tako, tek na Kraj da prikljucim Disec.Schalter

ovo sam napisao u nemacki theard:
Von Rechts nach Links. A: Astra B: Eutelsat C: Hotbird =19, 16, 13

----O-----O-----O---- hinter der Antenne
13 16 19

Einstellungen bei der Dreambox 800:
Konfiguration einfach
Modus Disec A/B/C/D

Port A: Astra 19
Port B: EurobirdW2 16
Port C Hotbird 13
Port D: nichts Angeschlossen
Spannung und 22KHz setzen nein
Diseq nur bei Sat-Wechsel setzen nein

Pozdrav !!Mozda ce ti moj conf,,, pomoci!!
Port A--19,2°e
Port B-- 13°e
Port C-- 16°e
Spannung und 22KHz setzen ja
Diseq nur bei Sat-Wechsel setzen nein
Ton Amplitude-- 800mV
pozz

dejoo
01.03.2011, 20:08
Momci molim vas dajtem mi nesto nade.

ju uopste ne nadjem taj 16.E
(izvninite na losu gramatiku i jezik isao sam na zapad u skolu:))

Prvo sam probao LNB Direktno u DM800 pa trazio sam 16°
16.0°E Eutelsat W210957 H 2821
nema sance, bas nista. a posle sam Probao ASTRA, tamo sam nasao 95% sa 95% 14db. to znaci za DM800 veoma dobar Signal.

posle sam probao da Priklucim sve 3 LNB na Disec pa da probam da nadjem sa desni LNB Astru . tamo mi je Problem da mi uvek Srednji LNB nadje Astru a ne Desni kako treba.
ja nemam vise ideje i zivce, Stvarno tek i kad napolje -Temp.
mozda je neko iz blizine St.Gallen(Swiss) ili tako da svrati , ja bi mu naplatio
Ucemu je vazon.?? sta vi mislite.

Moja opream: Triax TDS88
Inverto Single Lnb Multiconektion Kit. Disec 1.0
DM 800 black hole.

murati
01.03.2011, 20:09
Sta je najbolje da trazim 16. direktno bez diseq , pa posle ostale, isto tako, tek na Kraj da prikljucim Disec.Schalter




da bas tako..kad nadzes 16 direkt bez dieseq onda samo postavi 19 i 13 sa strane..i prikljuci dieseq...

maricka
01.03.2011, 20:17
Momci molim vas dajtem mi nesto nade.

ju uopste ne nadjem taj 16.E
(izvninite na losu gramatiku i jezik isao sam na zapad u skolu:))

Prvo sam probao LNB Direktno u DM800 pa trazio sam 16°
16.0°E Eutelsat W210957 H 2821
nema sance, bas nista. a posle sam Probao ASTRA, tamo sam nasao 95% sa 95% 14db. to znaci za DM800 veoma dobar Signal.

posle sam probao da Priklucim sve 3 LNB na Disec pa da probam da nadjem sa desni LNB Astru . tamo mi je Problem da mi uvek Srednji LNB nadje Astru a ne Desni kako treba.
ja nemam vise ideje i zivce, Stvarno tek i kad napolje -Temp.
mozda je neko iz blizine St.Gallen(Swiss) ili tako da svrati , ja bi mu naplatio
Ucemu je vazon.?? sta vi mislite.

Moja opream: Triax TDS88
Inverto Single Lnb Multiconektion Kit. Disec 1.0
DM 800 black hole.

pa ako si okreno tanjir prema astru 19,2 i postavio sve tri LNBove onda je logicno da je srednji lnb astra. sad samo trebas da pomicas malo prema ljevo ako stojis ispred satalita ako si iza onda prema desno. Onda ce srednji LNB biti na 16° istocno

dejoo
01.03.2011, 21:56
da bas tako..kad nadzes 16 direkt bez dieseq onda samo postavi 19 i 13 sa strane..i prikljuci dieseq...


to mi bio problem, Probao sam te Freqvenzie i nema sance da nadjem Signal. kad nadjem Astru tako dobro mora onda i taj 16° da se nadje nekako.

Antenna mi dovoljna Triax 95 x 85 cm tds 88. ??

@maricka

probao sam i to...

Beastmaster
01.03.2011, 22:04
Probaj sa ovom ferkvencijom 12733 H 5697

Jure
02.03.2011, 00:38
Momci molim vas dajtem mi nesto nade.

ju uopste ne nadjem taj 16.E
(izvninite na losu gramatiku i jezik isao sam na zapad u skolu:))

Prvo sam probao LNB Direktno u DM800 pa trazio sam 16°
16.0°E Eutelsat W210957 H 2821
nema sance, bas nista. a posle sam Probao ASTRA, tamo sam nasao 95% sa 95% 14db. to znaci za DM800 veoma dobar Signal.

posle sam probao da Priklucim sve 3 LNB na Disec pa da probam da nadjem sa desni LNB Astru . tamo mi je Problem da mi uvek Srednji LNB nadje Astru a ne Desni kako treba.
ja nemam vise ideje i zivce, Stvarno tek i kad napolje -Temp.
mozda je neko iz blizine St.Gallen(Swiss) ili tako da svrati , ja bi mu naplatio
Ucemu je vazon.?? sta vi mislite.

Moja opream: Triax TDS88
Inverto Single Lnb Multiconektion Kit. Disec 1.0
DM 800 black hole.
Halo Dejo, hajde da ti ja pokusam pomoci. Ja sam monter satelitskih antena pa mozda uspijemo skupa.
Prvo bih ti predlozio da na srednji LNB nadjes Astru 19,2°. Gledaj da ti signal bude preko 90% kvalitete i pokusaj to tak da uradis tako da antenu pricvrstis tak jako ali da ju mozes ipak pomjeriti lijevo i desno.. Kada to nadjes onda pomjeraj antenu u desnu stranu (gledajuci od antene prema LNB-ima) i to pojeraj po milimetar dva, svaki puta malo zastani i konroliraj ili na reciveru ili na mjernom instrumentu dali si dobio signal. Bitno je samo da ides pomalo i da zastanes radi relativno loseg signala na Eutelsat-u W2. Kada dobijes na srednji LNB Eutelsat W2 onda ti je s desne strane (gledajuci od antene prema LNB) Astra 19,2°E a s lijeve strane Hotbird 13°E. Na Diseq mozes sloziti Astra 1/4 Eutelsat 2/4 i Hotbird 3/4 ili kako mi to monteri tu u Austriji radimo Astra 1/4 Hotbird 2/4 i Eutelsat 3/4.
Zelim ti da uspijes a ako ne javi se pa cu ti dati moj Handy broj pa me mozes nazvati dok namjestas Antenu da ti pokusam onda preko tel malo konkretnije objasniti na moguce greske koje, mozda radis.
Pozdrav, Jure

dejoo
02.03.2011, 07:45
Halo Dejo, hajde da ti ja pokusam pomoci. Ja sam monter satelitskih antena pa mozda uspijemo skupa.
Prvo bih ti predlozio da na srednji LNB nadjes Astru 19,2°. Gledaj da ti signal bude preko 90% kvalitete i pokusaj to tak da uradis tako da antenu pricvrstis tak jako ali da ju mozes ipak pomjeriti lijevo i desno.. Kada to nadjes onda pomjeraj antenu u desnu stranu (gledajuci od antene prema LNB-ima) i to pojeraj po milimetar dva, svaki puta malo zastani i konroliraj ili na reciveru ili na mjernom instrumentu dali si dobio signal. Bitno je samo da ides pomalo i da zastanes radi relativno loseg signala na Eutelsat-u W2. Kada dobijes na srednji LNB Eutelsat W2 onda ti je s desne strane (gledajuci od antene prema LNB) Astra 19,2°E a s lijeve strane Hotbird 13°E. Na Diseq mozes sloziti Astra 1/4 Eutelsat 2/4 i Hotbird 3/4 ili kako mi to monteri tu u Austriji radimo Astra 1/4 Hotbird 2/4 i Eutelsat 3/4.
Zelim ti da uspijes a ako ne javi se pa cu ti dati moj Handy broj pa me mozes nazvati dok namjestas Antenu da ti pokusam onda preko tel malo konkretnije objasniti na moguce greske koje, mozda radis.
Pozdrav, Jure


Hvala Jure brate.

Znaci stavim LNB bez diseq na Sredinu. i trazim ovu 19.2°E Astra : 11156 V 22000 (to sam nasao juce 95% 96% BER.0)
pa posle zalepim Antenu samo da mogu levo desno da je promerim
po milimetar, ja juce to po cm u hladnocu nisam imao ni osecaj. :)

Jure molim te ne zaboravi ovu Themu , jel ja neznam ako stignem veceras da probam, moram da radim , zato ja cu da napsiem ovde ako sam uspeo , da se zna.

Pozdrav

sonyboys
02.03.2011, 16:50
Zdravo Dejo
Evo ovako napravi:
Slozi sve tri LNB-a jedan do drugog,srednji LNB je 16°desno od njega je 13° a levo od 16 je astra 19,2.
Zatim ubaci frekfenziju od BN-sat i tazi taj kanal,kad njega nadjes prebaci na DM-sat i popravi antenu(signal) jer je on losiji nego BN-sat.
Onda imas automatski sva tri satelita kad nadjes 16°.
Za konfiguraciju je svejedno da li stavljas 13,16,19 ili 19,16,13......
Ako imas od nekog da uzmes Satfinder bilo bi ti lakse da nadjes satelit....
Ako nebude islo javi se na PN....

Pozdrav

dejoo
02.03.2011, 19:21
Momci Uspeo sam da nadjem 16° ali sad imam drugi problem.

ja sam stavio LNB direktno u DM800 i nasao sam BN i DM imam to.

al sad kad stavim onaj DISEC sto sam dobio sa Multikonect Set Inverto.
i Stelujem na Dreambox od Einzeln LNB na Disec ABCD
gubi se Signal na 16. odmah i pise mi Tunen fehlgelschlagen.
znaci nisam ni hteo da pocnem da trazim Astru, a na Hotbird mi sve nula.
Port A: Astra 19
Port B: EurobirdW2 16
Port C Hotbird 13
Port D: nichts Angeschlossen
Spannung und 22KHz setzen Ja
Diseq nur bei Sat-Wechsel setzen nein

sta mislite. ?? Disec je onaj sto sam dobio sa taj inverto set.

blade_st
02.03.2011, 19:53
jesi na dreamboxu promjenio diseq postavke?

blade_st
02.03.2011, 19:57
ako ti je Hotbird na Dreamu postavljen na port C
onda ulaz na disequ mora bit isto C (ili br. 3)...

ma jednostavnije je nego šta zvuči...

dejoo
02.03.2011, 20:46
jeste Hotbird je na C

kad prikljucim taj Disec onda mi se gube sve.

A. Astra
B. Hotbird
c. Eutelsat

kad namestujem na Dreambox jedan LNB imam signal.

Beastmaster
02.03.2011, 20:51
Poznato je da dreamboxovi imaju problema sa jevtinim disecima isprobaj spaun pa vidi sta on kaze.

You can see links before reply

Jure
03.03.2011, 09:31
Halo Dejo, idi sada sistematski dalje ako neznas postavke diseqa u reciveru ili ih trebas promijeniti u reciveru ili ih povezati u diseqschalteru tako da pasu postavcima u reciveru.
Na dreambox-u stavi na kanal recimo od Astre, ARD, i tada trebas ili u reciveru podesiti diseq ili direktno u diseqschalteru spajati na poz A pa B pa C ili D dok ne dobijes sliku. Tada predjes npr na DM SAT (EutelW2) i ponovo isti postupak i na kraju RTS Sat (Hotbird) i tvoj ce problem biti rijesen.
Puno uspijeha i ne gubi nadu, vidis da pomalo uspijevas da se snadjes.
LG
Jure

Jure
03.03.2011, 09:34
Sorry nisam vidio i trecu stranicu. Da pokusaj s Spaun-om, daleko najkvalitetniji diseq.
LG

misko1234
03.03.2011, 10:39
Halo


Alo ljudi da vas pitam je ima neko slicni problema ovako Antenu 85cm tri lnb
19,16,13 i oko 65m Kabla radilo na Yumatu IQ moglo se gleadat nije bilo smetnji
juce dobio Clone 800HD i nece kako ja hocu Astr i Hotbir idu ali Eutelsat samo smetnje i kad skeniram nadje samo odprilike 200 Kanala, a Intelsat 1W imam na
posebnoj anteni isto od 85cm na tom Satu nenadje nista, mogu sam da kazem
da je Tuner od ovih Clone sranje u bojama, moram sad se zajebavat i ponovo na krov stelovat Antene, ili mislim se odmah najbolje kupit veceu i gotovo.
Ljudi napiso sam ist ovako od prilike u Themi Erfahrung mit *******, pa ako ko hece nek izvoli da procita, pozdrav ljudi

Jure
03.03.2011, 12:41
Halo


Alo ljudi da vas pitam je ima neko slicni problema ovako Antenu 85cm tri lnb
19,16,13 i oko 65m Kabla radilo na Yumatu IQ moglo se gleadat nije bilo smetnji
juce dobio Clone 800HD i nece kako ja hocu Astr i Hotbir idu ali Eutelsat samo smetnje i kad skeniram nadje samo odprilike 200 Kanala, a Intelsat 1W imam na
posebnoj anteni isto od 85cm na tom Satu nenadje nista, mogu sam da kazem
da je Tuner od ovih Clone sranje u bojama, moram sad se zajebavat i ponovo na krov stelovat Antene, ili mislim se odmah najbolje kupit veceu i gotovo.
Ljudi napiso sam ist ovako od prilike u Themi Erfahrung mit *******, pa ako ko hece nek izvoli da procita, pozdrav ljudi

Halo, mislim da je kod tebe problem u duzini a mozda i u kvaliteti kabla. Tuner kod pojedinih recivera je zaista sch....... Pokusaj s Axing SVS Leitungsverstärker ili Spaun Leitungsvertärker-om i to tak da ga postavis maksimalno 10m od Antene a moze i odmah nakon Diseq-a
Pozz

misko1234
03.03.2011, 13:42
Hallo

Kablo novo stavio prosle godine u oktobru i to 120db bas zbog toga na yumatu IQ radilo bez vecih problema, iz iskustva kazem da je kod ovih dreamboxova i clona Tuner uvjek sranje a ma bas sranje.

pozdrav

dejoo
03.03.2011, 14:05
Hallo

Kablo novo stavio prosle godine u oktobru i to 120db bas zbog toga na yumatu IQ radilo bez vecih problema, iz iskustva kazem da je kod ovih dreamboxova i clona Tuner uvjek sranje a ma bas sranje.

pozdrav

misko nisu samo clone sranje. nego i orginalne. oni su kopirali sve bas i slabe tacke.

ja sam narucio Spaun , i dajboze da mi proradi posle...

misko1234
03.03.2011, 17:27
@dejoo

je kod tebe Clone od dream i koji tuner imas ugradjen

pozdrav

Honda-Civic
03.03.2011, 17:33
Hallo

Kablo novo stavio prosle godine u oktobru i to 120db bas zbog toga na yumatu IQ radilo bez vecih problema, iz iskustva kazem da je kod ovih dreamboxova i clona Tuner uvjek sranje a ma bas sranje.

pozdrav
32992
hi misko! to jest da yumatu (opticum) imaju bolji tjuner snjime imas vec na 50% sliku a kod DM nemas sanse jer mu je osetljiv jako! al sta se tice sad DM clona sta si sad kupio i ja sam pre ca,..1 i po mjeseca kupio sa M Tjunerom i mogu ti kazat da je daleko bolji od predhodnog sto imam sa L Tuner..Na sliki je SNR db::17 sa M Tuner dog kod L sam imao sa 13 db i sve je isto ostalo i kabal i tanjir i disec nisam ni pipnuo! Sad neznam sta si ti narucio al meni se cini da si dobio stari model sa L Tuner !!!!

misko1234
03.03.2011, 17:45
32992
hi misko! to jest da yumatu (opticum) imaju bolji tjuner snjime imas vec na 50% sliku a kod DM nemas sanse jer mu je osetljiv jako! al sta se tice sad DM clona sta si sad kupio i ja sam pre ca,..1 i po mjeseca kupio sa M Tjunerom i mogu ti kazat da je daleko bolji od predhodnog sto imam sa L Tuner..Na sliki je SNR db::17 sa M Tuner dog kod L sam imao sa 13 db i sve je isto ostalo i kabal i tanjir i disec nisam ni pipnuo! Sad neznam sta si ti narucio al meni se cini da si dobio stari model sa L Tuner !!!!

Imam onu najftiniju kopiju od Yumata sto kosta u Bosni 50maraka tako zvani TURSKI ELIT i naj najgoroj najslabijoj anteni on radi a ovo skupo nikako samo smece,
imam jos jedan Clone 600S njega sam stavio na antenu od 100 cm 19,16,13,1w i tu sam se namucijo dok sam 1W napravio da valjai po kisi i snjegu 45m kabla, na toj istoj anteni imam orginal dm 5620 na njoj isto 16, i 1w skroz slabo.

Ma narucio onu OEM versiju (*******) izgleda da je u njo taj L tuner nisam htjeo otvarat ali mislim da je taj, to sam narucio za ujaka i sad to sranje.
Mislis kad bi stavio taj M Tuner da bi onda islo, na Astri ima nesto manje od 14db sa ovim Tunerom.

pozdrav

Honda-Civic
03.03.2011, 17:59
Imam onu najftiniju kopiju od Yumata sto kosta u Bosni 50maraka tako zvani TURSKI ELIT i naj najgoroj najslabijoj anteni on radi a ovo skupo nikako samo smece,
imam jos jedan Clone 600S njega sam stavio na antenu od 100 cm 19,16,13,1w i tu sam se namucijo dok sam 1W napravio da valjai po kisi i snjegu 45m kabla, na toj istoj anteni imam orginal dm 5620 na njoj isto 16, i 1w skroz slabo.

Ma narucio onu OEM versiju (*******) izgleda da je u njo taj L tuner nisam htjeo otvarat ali mislim da je taj, to sam narucio za ujaka i sad to sranje.
Mislis kad bi stavio taj M Tuner da bi onda islo, na Astri ima nesto manje od 14db sa ovim Tunerom.

pozdrav
Taj ti je sigurno sa L Tuner!!
Trebao si ovog narucit skuplji samo za neki 1€
direktni link se morao brisat..posalji preko PN...
i ja sam tu kupio ko ti! iz iskusenja ti mogu kazat sa L tuner kad sam Box upalio i odmah na neki HD kanal iso odmah Tuner Failed jer sam morao malo da sacekam da se ugrijao i tek onda doslo do HD kanala!! A sa tim M tuner kad Box upalim nema nikakvih cekanja HD kanali odmah tu i bez Tuner Failed!!
Pozdrav

misko1234
03.03.2011, 18:09
Ma to sam uzeo zbog Zoll problema reko da nebude frke zato sto nem dream logo

pozdrav

misko1234
03.03.2011, 22:14
Zaboravio napisat sto se tice ovih pojacala malih imam dva taka nazalost
nista nepomaze.

pozdrav

dejoo
04.03.2011, 19:44
Ljudi Uspeo sam Jedva , Hvala Svima na pomocu od Srca., bez vas nebi uspeo.

SPAUN je prava stvar. sa Dreambox 800 clone. cepa...
morate na einstellungen erweiterte einstellungen da napravite pa onda ide bez problema..

Konfiguration Erweitert
Satellit Astra 19,2E
LNB LNB1
Prio Auto
LOF Universal
SpannungsModus Polarisation
Erhöhte Spannung Nein
ToneModus Band
DiseqcModus 1.0
Toneburst Keine
Diseqc Befehl übertragen AA
Schnelles Diseqc Nein
SequenzWiederholung Nein
Befehlsfolge comitted, toneburst

Konfiguration Erweitert
Satellit Hotbird 13.0E
LNB LNB2
Prio Auto
LOF Universal
SpannungsModus Polarisation
Erhöhte Spannung Nein
ToneModus Band
DiseqcModus 1.0
Toneburst Keine
Diseqc Befehl übertragen AB
Schnelles Diseqc Nein
SequenzWiederholung Nein
Befehlsfolge comitted, toneburst

Konfiguration Erweitert
Satellit Eutelsat/Sesat 16.0E (je nach satellites.xml Datei auch 15.8E)
LNB LNB3
Prio Auto
LOF Universal
SpannungsModus Polarisation
Erhöhte Spannung Nein
ToneModus Band
DiseqcModus 1.0
Toneburst Keine
Diseqc Befehl übertragen BA
Schnelles Diseqc Nein
SequenzWiederholung Nein
Befehlsfolge comitted, toneburst

Jure
06.03.2011, 12:04
Bravo Dejoo eto vidis da se da sve srediti a sada uzivaj.
Pozz

Triple-X
06.03.2011, 14:37
Pozdrav,
imao sam slican problem. Probaj u konfiguraciju ovo:
DiseqC-Modus: 1.1
Diseqc-Wiederholungen: eins ili zwei.

Prije sam imao diseqC-Modus: 1.0
radilo je godinu dana bez problema, pa su pocele probleme.
Pa kad sam promjenio konfiguraciju proradilo je.

dejoo
17.03.2011, 16:52
Momci jedno pitanje.

kad pada Kisa,. Gubi mi se Pinkove i Prva. i Rts.
BN radi,

Sta mislite treba Antenu justirati bolje jacije. ali gde da nadjem naj naj bolji SRN. Signal.


Pozdrav.

Jure
17.03.2011, 21:10
Momci jedno pitanje.

kad pada Kisa,. Gubi mi se Pinkove i Prva. i Rts.
BN radi,

Sta mislite treba Antenu justirati bolje jacije. ali gde da nadjem naj naj bolji SRN. Signal.


Pozdrav.
Halo Dejoo, cini mi se da sam ti o tome vec pisao sto se, moze, dogoditi ako imas Inverto LNB. Pokusaj zamijeniti 16° s ALPS-om spicastim ili Megasat-om ovaj novi s 01DB, spicasti.
Pozz